SuperSport HNL

Pogledajte kako je Varaždin jedva 'slomio' Rudeš i napokon stigao do domaće pobjede

09.02.2024 u 19:10

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 22. kola SuperSport HNL-a Varaždin je kao domaćin svladao Rudeš 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Dimitar Mitrovski u 67. minuti

Bila je ovo utakmica koju će Varaždinci pamtiti samo zato jer su uzeli tri boda, a sve ostalo je za debeli zaborav. S druge strane, Rudeš je i dalje očajno loš, kronično neefikasan te je ovo bila dvanaesta utakmica u nizu u kojoj njegovi nogometaši nisu uspjeli zabiti gol!

U prvih 45 minuta utakmice obje su momčadi uputile samo jedan jedini udarac u okvir gola. Bio je to pokušaj domaćina, Mitrovski je u 17. minuti sjajno primio loptu, s njom majstorski tehnicirao dvaput pa onda opalio u sam kut gola Rudeša, no golman gostiju Matej Marković bio je siguran.

Pa ipak, u siromašnoj nogometnoj predstavi Varaždinci su do pobjedničkog gola stigli sredinom nastavka kada je Postonjski u 67. minuti proigrao Vukčevića na desnom krilu, uslijedio je dobar ubačaj kojeg je Mitrovski glavom sa sedam-osam metara proslijedio u mrežu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždin je ostao osmi na ljestvici, ali sada ima 25 bodova, jedan manje od sedmog Slavena Belupa, a sedam više od devete Istre 1961, dok je Rudeš i dalje na dnu sa samo četiri boda.

Inače, Varaždin je na domaću pobjedu čekao čak pet utakmica, još od 30. rujna prošle godine kad je 1:0 svladao Goricu.

Rudešani su sve bliže rušenju vlastitog negativnog rekorda u HNL-u starog šest godina kada su bili bez pobjede u prva 23 kola sezone, ovo im je bila 22. utakmica bez pobjede. Također, nastavila se i serija utakmica Rudeša u kojima je gubio kad god bi primio gol. Sva je četiri dosadašnja boda osvojio odigravši 0:0.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +17
Varaždin - Rudeš, SuperSport HNL, 9.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Na vrhu je Rijeka s 44 boda, dva manje ima drugi Hajduk, a četiri manje uz utakmicu manje treći Dinamo.

Varaždin - Rudeš 1:0 9.2.2024. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> više statistike potražite OVDJE.