čeka se čačićeva reakcija

Dinamo se pohvalio kupovinom Josipa Drmića, ali u Maksimir se vraća i strijelac jednog od najvažnijih europskih golova proteklih sezona

08.06.2022 u 09:50

Bionic
Reading

U aktualnom hrvatskom nogometnom prvaku, Dinamu, u utorak su se pohvalili s novim pojačanjem, napadačem Josipom Drmićem. No, u sjeni tog transfera, Modrima se vratio i igrač s posudbe, Nigerijac Iyayi Atiemwen, koji je proljetni dio sezone nosio dres Gorice

Sljedećeg tjedna Ante Čačić okupit će igrače hrvatskog nogometnog prvaka, Dinama, i započeti s pripremama za novu sezonu.

Naravno, prijelazni rok tek se treba zahuktati, ali Modri su uspjeli napraviti već jedan važan transfer, odnosno odradili su dolazak igrača na poziciju na kojoj je bilo dosta 'škripavo' u sezoni iza nas. S Rujevice je stigao Josip Drmić.

I sigurno će biti još i dolazaka, ali i odlazaka. No, u utorak se - s istekom posudbe u NK Gorici, na raspolaganje Čačiću stavio i Nigerijac Iyayi Atiemwen, koji se u Dinamovom dresu baš i nije naigrao. Bez obzira na to što je maksimirski klub za njega u siječnju 2019. godine platio velikih 2,65 milijuna eura odštete.

Ovaj 26-godišnjak, koji može igrati i na svim napadačkim pozicijama, od krilnog napadača, drugog napadača i centarfora, u Dinamovom je dresu nastupio u 58 utakmica, ali zabio je tek 12 golova. No, moramo dodati, da u velikoj većini u tih 58 utakmica nije bio starter, već je ulazio s klupe.

Ali isto tako, moramo dodati da je Atiemwen bio strijelac jednog od najvažnijih Dinamovih golova, u sezoni 2020/21. Tada su Modri nakon dva kola u Europskoj ligi imali samo dva boda, nakon remija s Feyenoordom, a potom i moskovskim CSKA-om. A što je još zanimljivije, u te dvije utakmice Dinamovi igrači nisu zabili niti gola. U trećem kolu pak Dinamo je bio domaćin Wolfsbergeru, i do Atiemwenovog ulaska u 74. minuti bilo je također 0:0.

Samo dvije minute kasnije, Nigerijac je zabio jedini gol na utakmici, za prvu pobjedu, ali i 'europsko buđenje' Modrih. Nakon toga je Mamićeva momčad upisala još tri pobjede i kao lider skupine izborila novo 'tzv. 'europsko proljeće'.

Ali kao što je svojevremeno i Arijan Ademi rekao, pitanje je kako bi se ta (europska) sezona rasplela da nije bilo tog Atiemwenovog gola Austrijancima.

Sada se postavlja pitanje što će Čačić odlučiti, hoće li zadržati Nigerijca, ili će dati klubu slobodne ruke da ga probaju nekome prodati, jer Atiemwen ima ugovor s Dinamom do 2024. godine.