REGRUTI AKADEMIJE

Dinamo se oprostio od igrača na čijim je krilima klub letio do trofeja

26.05.2023 u 21:55

Bionic
Reading

Modri ne zaboravljaju svoje legende

Dinamo priprema feštu za proslavu naslova prvaka pred svojim navijačima u posljednjem kolu SuperSport HNL-a protiv Gorice (nedjelja, 19:15, MAXSport 1. MAX TV) ali se istovremena podsjeća onih koji su u trofejnu povijest kluba utkali svoje nogometno znanje i ljudsko srce - Šime Vrsaljka i Josipa Pivarića, srebrnih Vatrenih iz Rusije koji su se u ovoj sezoni oprostili od aktivnog igranja nogometa.

'Pamtimo ih kao bekove i krila na kojima je Dinamo letio do trofeja, a u povijest su ušli i kao potpisnici dviju zacijelo najvažnijih akcija u cijelom 'timelineu' hrvatskoga nogometa Šime Vrsaljko i Josip Pivarić, svojedobni regruti iz Dinamove nogometne akademije, kasnije neizostavni dio udarne maksimirske momčadi i sudionici zlatne ere hrvatske reprezentacije, ove su sezone zaključili svoju dojmljivu i bogatu igračku karijeru. 

Vrsaljko se oprostio krajem ožujka, dok je Pivarić igračku epizodu zaokružio ovoga petka u dresu zagrebačke Lokomotive. GNK Dinamo ovom prilikom obojici od srca zahvaljuje na njihovu značajnom doprinosu u stvaranju velikih rezultata maksimirskog kluba kao i u 'klesanju' povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji', stoji na društvemim mređama GNK Dinamo.