KORAK BLIŽE NASLOVU

Dinamo s lakoćom prošao Šubićevac

11.05.2009 u 10:32

Bionic
Reading

Odigrano je pet utakmica 30. kola T-Com Prve HNL. Dinamo je s lakoćom prošao Šubićevac i približio se obrani naslova, do vrijednih pobjeda stigli su Inter, Slaven i Zadar, a s tri boda osladio se i Osijek u Varaždinu

ŠIBENIK – DINAMO 0:2

0:1 – Mandžukić (32)
0:2 – Tomečak (52)

Domaćin je u utakmicu ušao dosta preplašeno. Hrvatski prvak već je u 15 minuta stvorio nekoliko izglednih situacija za pogodak, ali pokušaji Mandžukića, Tomečka, Badelja i Sammira nisu bili precizni. Prva ozbiljnija prijetnja Šibenika stigla je u tek 17. minuti preko Zeca. Dinamo je dominirao, 'modri' su pritiskali, a njihova nadmoć je realizirana u 33. minuti. Bonacin je u skoku slabo zahvatio loptu koje se dočepao Slepička. Njegov lob obranio je vratar Blažević, ali na odbijenu loptu natrčao je Mandžukić za 0:1. Gosti su i dalje nastavljali s napadima, a Šibenik je sve teže izlazio na kraj s 'modrim' ofenzivcima. Nastavak je počeo slično, 'zicerom' Tomečaka, ali neefikasnost gostiju i sreća držali su Šibeniku igri. No uskoro je Šibenik napustila i božica Fortuna. Sammir je ubacio, a Tomečak pogodio za zasluženih 0:2. Dinamo je do kraja s lakoćom kontrolirao utakmicu te imao još nekoliko odličnih prilika za poboljšanje razlike. No i ovako Jurčić može biti zadovoljan predstavom svojih izabranika. Osvojena su nova tri boda kojima je momčad iz Maksimira još bliže obrani naslova.

SLAVEN B. – ZAGREB 2:1

0:1 –Pejić (55)
1:1 – Jajalo (68)
2:1 – Jurić (85)

Već u 12. minuti terenska premoć Slavena nagrađena je 11-ercom kada je Kartelo srušio Jajala, no najbolji strijelac Koprivničana Vručina šalje loptu visoko preko gola. Od tog šoka domaćin se sporo oporavljao, a gosti su bez problema držali 0:0. Kako se bližio 'odmor' 'pjesnici' su postajali opasniji, a ponajviše je prijetio Vugrinec. U 55. minuti topovski udarac Pejića prošao je kroz sredinu i prevario Rodića za veselje gostiju. To je prodrmalo do tada anemičnog domaćina koji je počeo biti konkretniji, a takva igra donijela je izjednačenje. Vručina je bio asistent, a Jajalo strijelac. Otad se igralo potpuno otvoreno, a na kraju se još jednom zatresla gostujuća mreža. Petkovićev adut Jurić u 85. minuti pogodio je za trijumf koji je Slaven još više približio Europi.

VARTEKS – OSIJEK 2:3

0:1 – Primorac (1)
0:2 – Smoje (31)
1:2 – Mujanović (51)
2:2 – Frljužac (53)
2:3 – Primorac (78)

Još se gledatelji nisu ni smjestili, a Karlo Primorac izmakao je pozornosti domaće obrane i zatresao mrežu Drevenova gola. Mumlek je uskoro uzvratio, a lopta je završila na gredi i to je bilo sve najzanimljivije u prvih 20-ak minuta ogleda. U 31. minuti novo veselje za goste, u gužvi u šesnaestercu najbolje se našao stoper Osijeka Ivo Smoje koji je iz blizine zabio svoj šesti prvenstveni pogodak. U drugom dijelu izašao je neki drugi Varteks. Mujanović i Frljužac su u tri minute kaznili uspavanost osječkih igrača. Ipak, potpuni preokret se nije dogodio. Naprotiv, branič 'krojača' Prahić je pogriješio, a Primorac novim pogotkom donio tri boda Slavoncima.

ZADAR – CIBALIA 3:1

1:0 – Puljić (28)
1:1 – Grgić (43)
2:1 – Rašo (49)
3:1 - Šaranović (57)

Oprezno su u susret ušli i jedni i drugi, a Zadar je imao laganu terensku premoć. U 28. minuti Zadrani su napokon prekinuli golgeterski post koji je trajao pet utakmica. Strijelac je nakon kornera bio Puljić. Radost domaćina trajala je sve do pred kraj prvog dijela kada je Grgić glavom vratio sve na početak. Stanovi su se opet veselili u drugom poluvremenu. Rašo je u 49. minuti pogodio za novo vodstvo, a Šaranović nešto kasnije odveo Zadar i na konačnih dva razlike. Zadar je s ova tri boda gotovo sigurno osigurao nastup u prvoligaškom društvu i sljedeće sezone.

CROATIA – INTER 0:3

0:1 – Hilario Dodo (43)
0:2 – Grgurović (62)
0:3 – Hilario Dodo (67)

Derbi momčadi s dna ljestvice. Igralo se čvrsto, a više se razmišljalo o obrani svojg gola, nego da se ugroze protivnička vrata. Ipak, u 43. minuti Zaprešićani su poveli, a Hilario Dodo se uz 'suradnju' sesvetske obrane upisao u strijelce. Pitanje pobjednika riješio je Grgurović sjajnim pogotkom iz slobodnjaka u 62. minuti, a Hilario Dodo drugim svojim golom dotukao je slabu Croatiju. Inter je tako pregrmio brige oko ostanka, dok će Sesvećani u kvalifikacije za Ligu 16.