SLIJEDI HELSINKI

Dinamo rutinski izborio treće pretkolo

19.07.2011 u 19:47

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama zapravo su posao obavili još u Zagrebu i u uzvratu u Bakuu azerbajdžanski prvak Nefči nije imao izgleda za iznenađenje. Plavi su nakon miroljubivog remija (0:0) u trećem pretkolu, dva koraka od željenog plasmana u Ligu prvaka

Dinamo ni u jednom trenutku nije doveo u opasnost prednost od 3:0, a na kraju dvoboja remijem u uzvratu puno zadovoljniji mogu biti domaćini. 'Plavi' su dobro stajali na terenu i čuvali prilaze Kelavi, a povremenim kombinatornim bljeskovima i opasno prijetili najboljem pojedincu susreta, vrataru Nefčija Stamenkoviću.

Srbin je prvi put ostao zapažen u 21. minuti kada je nogom obranio odličan šut najboljeg dinamovca večeras, Badelja, a pravu kanonadu odbio je početkom nastavka. Pokušavali su Krstanović, Sammir, Beqiraj, ali donedavni igrač Zvezde sačuvao je mrežu. U 57. minuti svladao ga je Sammir, ali lopti se ispriječila vratnica.

Kruno Jurčić je na teren poslao isti sastav kao i u prvom dvoboju i jasno je da su Kelava – Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez – Leko, Badelj, Alispahić, Sammir – Beqiraj i Krstanović njegov prvi izbor. Taj će se sastav zakomplicirati tek povratkom Cufrea i (kasnije) Bišćana, a Kovačić i Tomečak očito su osuđeni na čekanje.

Dinamo je rutinski apsolvirao problem iz Azerbajdžana, a pred Jurčićevim jurišnicima je HJK Helsinki. Jasno, 'plavi' su ponovno favoriti, ali Finci su do vrha napunili mrežu Bangora i pokazali svoje adute u borbama koje će se održavati iduća dva tjedna. Prva je na rasporedu u Skandinaviji.

Snimka iz Bakua