'MODRI' VEĆ DUGO NISU IN?

Dinamo protiv Šerifa, rukometaša i vaterpolista

08.08.2012 u 08:46

Bionic
Reading

Dinamo u srijedu (20.45) u Maksimiru igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Važan je to dvoboj za hrvatskog prvaka iz kojeg poručuju da će tribine biti sjajno popunjene, ali… Večer nudi bogat sportski program

Na Olimpijskim igrama vaterpolisti svoj četvrtfinalni susret sa SAD-om počinju u 21 sat, rukometaši će u istoj fazi natjecanja na parket istrčati još kasnije, u 22.30, protiv Tunisa, a košarkaški fanatici se možda odluče na Sportklubu (20.30) pogledati prijateljski ogled Hrvatske i Italije u kojem će se pojaviti i pomilovani Bojan Bogdanović.

U večernjem terminu u akciju će i Dinamo (20.45). 'Modri' se bore za ulazak u posljednje pretkolo Lige prvaka, a samim prolaskom Šerifa imaju osiguran najmanje nastup u Europskoj ligi.

'Dinamo je favorit, pa se nadam da će nas podcijeniti, to je jedna od pretpostavki na kojima gajimo izglede u uspjeh. Sve ćemo karte baciti na napad', rekao je trener Šerifa Milan Milanović.

U moldavskoj momčadi svjesni su kako je njihov domaćin kvalitetniji, ali isto tako i s pregršt problema. Zbog nesportskog života suspendirani su Pokrivač i Sammir, igra je i dalje na niskoj razini, a ni navala za ulaznice nije velika.

Naime, iz kluba su izvijestili kako je prodano 14 tisuća ulaznica i kako na dan utakmice ima karata za sve tribine. Očigledno ni cijena od jedne do deset kuna nije pomogla punjenju stadiona jer su sportski fanovi radije izabrali vaterpoliste, rukometaše ili košarkaše.

Tko zna, možda se Maksimir ipak pristojno ispuni, ali i tada ostaje u zraku pitanje 'atmosfere'. Ako će ona biti kao protiv Ludogoreca, kada se nije navijalo za Dinamo nego kontra Zdravka Mamića, tada je možda bolje da na stadionu bude što više praznih stolica. Kako 12. igrač ne bi bio opet na 'krivoj' strani.

'Siguran sam da ćemo pružiti dobru igru i kako će nam gledatelji biti dodatni vjetar u leđa u ovoj važnoj utakmici', nije izgubio optimizam Dinamov strateg Ante Čačić.

Spomenimo kako je prvi ogled u Tiraspolu završio Dinamovom pobjedom od 1:0.

Pogodak iz prve utakmice

Vjerojatni sastavi:

Dinamo: Kelava – Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić – Leko, Badelj – Rukavina, Alispahić, Ibanez – Beqiraj
Šerif: Stojanov – Metoua, Samardžić, Joao Pereira, Apatić – Gergijev, Onica, Marjanović, Stanojević, Dedov – Pešić.