RUŽNA STATISTIKA

Dinamo protiv sebe ima 'sterilnu' prošlost

18.09.2012 u 08:42

Bionic
Reading

Uoči sraza Dinama i Porta izvlače se razni zanimljivi statistički podaci. Neki idu u korist hrvatskog prvaka, a drugi opet ne

Dinamu će ovo biti četvrto igranje u elitnom natjecanju, Ligi prvaka. Prvo kolo u Maksimir dovodi Porto koji je u dva navrata bio europski prvak, a hrvatski predstavnik borit će se osim s fenomenalnim protivnikom i protiv neugodne tradicije.

Naime, 'modri' nikada nisu zabili pogodak u prvoj utakmici u skupinama ovog natjecanja. U prijašnja tri pokušaja (1998, 1999, 2011) napadači su ostali sterilni.

Tako je 1998. u Maksimiru gostovao Ajax. Bio je to dvoboj obilježen s nevjerojatno malim brojem prekršaja i velikim promašajem Marka Viduke. Završilo je 0:0.

Gledajte uživo!

Utakmicu Dinamo - Porto u utorak (20.45 sati) možete gledati na kanalu Arenasport 1 i na Match.tportal.hr.

I godinu dana kasnije Dinamovi igrači ostvarili su 0:0, ali taj rezultat je bio vredniji jer se dogodio na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, tada aktualnog europskog prvaka. Pamtit će se Bišćanova prilika, ali i pritisak 'crvenih vragova' u završnici utakmice kada je spašavao Ladić.

Treći nastup u Ligi prvaka Dinamo je otvorio prošle sezone protiv madridskog Reala. Domaćin nije zabio, ali zato jesu gosti preko Di Marije. Navijači 'modrih' najviše se sjećaju zicera Rukavine kod 0:0, ali realno u toj utakmici 'kraljevi' su promašili pet, šest stopostotnih prilika. Ponajviše se po nepreciznosti isticao Cristiano Ronaldo.

Sada će Dinamo pokušati zabiti Portu i tako prekinuti crni niz bez pogotka na otvaranju Lige prvaka. Portugalci su u prošlosti gostovali tri puta u Maksimiru te su sva tri puta poraženi (2:1, 2:1, 3:1). No isto tako razlika u kvaliteti nikada nije bila tako velika na strani gostiju kao danas.