STRAH OD KAZNE

Dinamo protiv Ajaxa pred praznim tribinama?

Bionic
Reading

Nakon još jednog europskog gostovanja Dinamo mora strahovati od kazne Uefe. Zbog ponavljanja grijeha iz prošlosti u Maksimirskoj 128 očekuju veliku kaznu, a strahuje se čak i od zabrane gledatelja na domaćoj utakmici

I Temišvar je upoznao hrvatske huligane. Uhićen je 131, ali svi su prošli bez ikakvih prijava. Umjesto njih posljedice će osjetiti u hrvatskom prvaku. Svjesno je toga i čelništvo Dinama koje opet sa strepnjom čeka sastanak Disciplinske komisije Uefe kojoj je postalo 'normalno' da na stolu ima izvještaj delegata s europskih utakmica Dinama.

'Sigurno ćemo biti kažnjeni. Ne mogu reći koliko, no ovoga sam puta pesimist', rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović za Sportske Novosti te dodao:

'Igrači su pokazali koliko su ogorčeni ponašanjem dijela navijača, zato ih nisu ni pozdravili poslije utakmice. Dinamo ima i zabranu igranja prijateljskih utakmica u Italiji, Švicarskoj i Austriji.'

Direktor 'modrih' je ljut i na Temišvar zbog loše organizacije. Rumunjima su iz Maksimira dostavili imena navijača, rute kojima putuju i kako dolaze, ali oni nisu učinili dovoljno.

Najgora kazna bila bi izbacivanje Dinama iz Europe, no tada bi se narušila regularnost natjecanja pa izgleda realno da će navijačima Dinama biti zabranjen odlazak na gostovanja u Amsterdam i Bruxelles, a da će prvu sljedeću utakmicu u Europskoj ligi na domaćem travnjaku igrati pred praznim tribinama (Ajax, 5. studenoga).

Ne treba zaboraviti da je Dinamo na 'uvjetnoj' zbog ranijih nereda u Udinama, kada su već igrali pred praznim Maksimirom, a s istom kaznom im se prijetilo ako se sličan incident ponovi u roku tri godine. Taj vremenski period još nije prošao.