HRVATSKI KUP

Dinamo preokretom osigurao polufinale

09.12.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Dinamo je rutinski potvrdio prednost stečenu u Kostreni i drugom pobjedom nad Pomorcem postao prvi polufinalist hrvatskog nogometnog Kupa

Nakon 2:0 na Kvarneru, Dinamo je ambicioznog drugoligaša na svom terenu svladao 3:2 i tako izborio priliku da nakon zimske stanke krene po četvrti uzastopni naslov u hrvatskom nogometnom Kupu.

Iako je Dinamo dvoboj otvorio s nekoliko izglednih prilika, gosti su poveli u 15. minuti nakon nesporazuma između stopera Vrdoljaka i mladog vratara Piceka koji je iskoristio Tomislav Ivičić. Golovi su padali svakih 15 minuta, a do poluvremena je Dinamo poveo. Izjednačio je svojim desetim golom u sezoni Andrej Kramarić, dok je za 2:1 u 45. pogodio Luis Ibanez. Pogodak je bio zaista efektan. S ruba šesnaesterca je od poda pogodio suprotne rašlje.

Na 3:1 je u 60. minuti na asistenciju Tomića povisio Mathias Chago, a konačnih 3:2 devet minuta kasnije postavio je Andrej Nenadić. Najnesretniji među domaćinima može biti Tomislav Barbarić koji je pogodio stativu, još jednom opasno zaprijetio glavom, a pred kraj utakmice svladao i vratara, no ne i gusto postavljenu obranu na gol liniji Pomorca.

Susretu je prisustvovalo nešto manje od tisuću gledatelja od čega njih 300-tinjak na sjevernoj tribini. Tradicionalno su navijali svih 90 minuta, a zadnjih pola sata vrtjeli su istu pjesmu. Na kršćanski napjev 'Kriste u tvoje ime sad smo ovdje svi…' nadovezivali su skandiranje 'zgazite Temišvar' i tako do kraja utakmice. Oni svom klubu zbog Uefine kazne neće moći pomoći, ali savršeno je jasno koliko bi ta pobjeda značila prosječnom plavom navijaču.