TRIJUMF U KUPU

Dinamo potpuno promijenio sastav pa utrpao pet komada

20.09.2016 u 22:15

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pod vodstvom Željka Sopića prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza trijumfom u Kupu u gostima kod Velog Vrha, s uvjerljivih 5:0

Nakon neuspjeha protiv Osijeka, Lyona i Rijeke, Dinamo je ovog utorka okrenuo novu stranicu i krenuo ispočetka. Zlatko Kranjčar napustio je klub koji sada vodi privremeni trener Željko Sopić, a njegov prvi potez bio je promjena kompletnog sastava 'modrih' za utakmicu protiv petoligaša Velog Vrha.

Dao je Sopić u Puli priliku Livakoviću, Sosi, Soldi, Periću, Morrisu, Machadu, Gojaku, Ćoriću, Šitumu, Hodžiću i Henriquezu od prve minute, a kasnije je u igru ušao i mladi Španjolac Dani Olmo.

Dinamo nije dopustio nikakvo iznenađenje i poveo je golom Morrisa u 26. minuti, da bi Henriquez u 48. minuti sve riješio, a s dva pogotka u 57. i 75. minuti Olmo je uljepšao pobjedu, da bi peti pogodak zabio Hodžić u 89. minuti.

U petak Dinamo čeka još jedna idealna utakmica za oporavak, ona u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, a zatim slijedi pravi ispit kvalitete: okršaj na Maksimiru protiv Juventusa u Ligi prvaka.

'Biti trener tako velikog kluba naravno da je velika čast za mene kao rođenog Zagrepčanina i sretan sam. Atmosfera je u momčadi najvažnija, posebno sada. Trebamo se vratiti nakon utakmice na Rujevici i nije lagano, ali uspjet ćemo do Lokomotive. Moramo, možemo i želimo dobiti i tu utakmicu i krenuti u pozitivnom smjeru. Bili smo favoriti u ovoj utakmici Kupa, pobijedili smo 5:0, ali nisam baš zadovoljan rezultatom,' izjavio je Sopić nakon susreta.

U preostalim Kupu utakmicama ovog utorka također nije bilo iznenađenja. Lokomotiva je u gostima svladala Krk, a Inter Bijelo Brdo, dok je Cibalia pobijedila u Samoboru nakon produžetka, a isto je napravio i drugoligaš Šibenik kod Međimurja.

Hrvatski nogometni Kup, 1/16 finala:

Veli Vrh – Dinamo 0:5 (Morris 26, Herniquez 48, Olmo 57, 75, Hodžić 89)