zaslužio je

Dinamo potpisao jednog od najvećih talenata: Uzor mi je Luka Modrić

19.06.2023 u 17:31

Bionic
Reading

Fran Topić (19) potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom. Nadareni je ofenzivac od dolaska Igora Bišćana na klupu 'modrih' postao važan dio momčadi, a na Maksimir je stigao u veljači prošle godine iz Sesveta u kojima je napravio prve nogometne korake

Fran Topić (19) bio je jedan od najvažnijih igrača juniorske momčadi Dinama ove sezone, a njegov napredak nije prošao nezapaženo ni u prvoj momčadi, pa je tako krajem sezone 2022./'23. postao stalnim članom seniora, pri čemu je trener Igor Bišćan ozbiljno računao na njegove usluge. Svakako vrijedi istaknuti kako je u poljudskom derbiju protiv Hajduka, po čijem je završetku Dinamo i matematički osigurao naslov prvaka, Topić uvršten u prvi sastav te je na terenu proveo sedamdesetak minuta, a kasnije je odigrao 63 minute u dvoboju protiv Šibenika te 72 minute u susretu posljednjeg kola protiv Gorice.

Unatoč tomu što je u posljednja dva mjeseca u pravilu bio uz prvu momčad te nije mogao pomoći svojim vršnjacima u borbi za titulu juniorskog prvaka, Topić je u juniorskoj konkurenciji ponio titulu prvog strijelca lige, a protivničke je mreže zatresao okruglih 20 puta. Posljednja dva od tih 20 golova postigao je u posljednjem i odlučujućem kolu juniorske HNL, u kojem je Dinamo na Maksimiru 4:1 slomio Osijek i stigao do titule. Valja istaknuti kako je Fran sam zamolio trenera Bišćana da ne ode na ljetnu pauzu, već da pomogne svojim suigračima osvojiti naslov juniorskog prvaka, što dovoljno govori o profesionalnosti, ali i strasti koju osjeća za klub te pobjedničkom gardu.

'Nosim jako lijepe uspomene. Nisam dugo proveo u mlađim kategorijama Dinama, ali sam u tom kratkom periodu osjetio koliko se ozbiljno radi te u konačnici, zahvaljujući tomu, i osjetno napredovao i hvala Bogu, dobio šansu i u prvoj momčadi za koju sam beskrajno zahvalan', kazao je Topić za službene stranice Dinama nakon što je potpisao profesionalni ugovor.

'Trener mi je javio na Uskrs da se priključujem prvoj momčadi. Uh, da ste vidjeli tada moju reakciju… U petak sam trenirao s juniorskom momčadi i trebao otputovati k obitelji u Posušje i s njom provesti Uskrs, ali nakon podneva javljeno mi je da ostanem na treningu prve momčadi. Naravno, time mi se ostvario san', prisjetio se Topić, a slično se osjećao i ovog ponedjeljka nakon potpisivanja prvog profesionalnog ugovora:

'Jako sam sretan i zahvalan prije svega klubu i treneru Bišćanu. Mogu samo obećati da ću se maksimalno truditi da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Prvi san sam ostvario kada sam odigrao prvu minutu, a ovo je korak više.'

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +11
Dinamo - Osijek, juniorska HNL, 3.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Neizbježno je bilo priupitati ga i o uzorima na nogometnim travnjacima.

'Uzor mi je Luka Modrić. Kad samo pomislim da je i on igrao u našoj nogometnoj školi u Dinamu, da je trenirao na istim terenima kao i mi i da je svoj nogometni put zapravo započeo u Dinamu. Može biti uzor svima. Sjajan je profesionalac i vrhunski nogometaš. S druge strane, ako baš gledam sebe, volio bih igrati kao Mislav Oršić. Imao je tu prodornost, zračio je borbenošću i energijom zbog čega je postao i miljenik navijača. Da, ne bih imao ništa protiv da završim slično kao i Oršić, haha...', kazao je Fran Topić te zaključio:

'Prvi sljedeći cilj mi je zabiti gol u seniorskoj konkurenciji. Više od ičega to želim! Osjetiti ushićenje nakon seniorskog gola za najdraži klub, a što se tiče drugih ciljeva, to je zasad isključivo biti fokusiran i davati sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici, a onda će, vjerujem, doći i rezultati.'