RUTINIRANO S PLITVICOM

Dinamo pokerom krenuo u obranu naslova

23.09.2009 u 17:30

Bionic
Reading

Pamti Dinamo šokove u ranim fazama kupa i te uspomene bile su dodatni motiv Jurčićevom sastavu da u Gojancu ozbiljno pristupe zadatku. Lider HNL-a domaćinu je u svakom poluvremenu zabio po dva gola i trasirao si put prema osmini finala

Amateri iz varaždinskog predgrađa ispred svog su gola sazidali respektabilan zid i zaustavljali Dinamove napade sve do osam minuta prije odmora. Ipak, poluvrijeme nisu uspjeli dočekati prazne mreže, u završnici prvog dijela Sivonjić i Slepička otklonili su dileme oko konačnog pobjednika.

Bio je to signal treneru da odmori neke igrače, pa je svoj debi u službenom susretu odradio i perspektivni napadač iz BiH Sulejman Krpić. Trebalo bi istaknuti i povratak na terene Ante Tomića.

Plitvica je u drugom poluvremenu izdržala 15 minuta nakon kojih je treći gol zabio Sammir, da bi konačan rezultat nakon lijepog solo prodora i pogotka u rašlje postavio Andrej Kramarić. Mlada 'modra' devetka tako je zabila i četvrti gol u sezoni, drugi u posljednja četiri dana.

Susret je pratilo gotovo tri tisuće ljudi, dakle više nego posljednji prvenstveni 'derbi' između Dinama i Rijeke u Maksimiru.