SuperSport HNL

Zoran Zekić upozorava: Ako sad krenemo pričati o njemu, onda smo odmah gotovi...

08.02.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u 22. kolu SuperSport HNL-a gostuju u Puli kod Istre 1961 (subota, 10. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv). Utakmicu je najavio trener Osijeka Zoran Zekić

Nogometaši su Osijeka u nastavak sezone krenuli očekivanom domaćom 2:0 pobjedom protiv Rudeša, a u prošlom su kolu na svojoj Opus Areni odigrali 1:1 s Hajdukom. Probili su se na četvrto mjesto na ljestvici, a u subotu ih u 22. kolu SuperSport HNL-a čeka gostovanje kod uzdrmane Istre 1961 koja je tijekom tjedna promijenila trenera.

U Puli je najveći problem - loš teren. Jasno je to i Zoranu Zekiću...

'Je, težak je teren, ali ovdje je u subotu bio odličan pa smo opet radili previše tehničkih pogrešaka. Napravit ćemo sada analizu s igračima pa vidjeti gdje smo griješili i zašto smo stali kada dođemo na 20 metara od gola', započeo je Zoran Zekić te nastavio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'No, pričao sam i s trenerom Dinama Jakirovićem nakon njihove utakmice s Istrom, rekao mi je da je iznimno težak teren, ali ako odmah sada krenemo pričati o njemu, onda što imamo raditi, onda smo odmah gotovi.'

Istra 1961 je nakon niza loših rezultata smijenila trenera Davida Catalu, a Španjolca je na klupi zamijenio nekadašnji trener Hajduka, Talijan Paolo Tramezzani.

'Nisam bio u Hrvatskoj kada je on bio u Hajduku, ali mislim da oni nisu pretjerano kroz godine mijenjali svoju filozofiju i teško da će ju sada puno mijenjati u ovoj utakmici. Možda kasnije... Mi se moramo prilagoditi prema onome što do sada znamo o Istri. Moramo misliti o sebi, moramo se usuditi riješiti situaciju kada dođemo pred gol. Današnji nogomet bez igre jedan na jedan nije ništa', razmišlja Zekić uoči puta za Pulu.

Osijek je u međuvremenu angažirao i novog napadača, stigao je Slovak Ladislav Almasi (24).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +40
Osijek - Hajduk 1:1 (21. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Doživio sam ga onako kako smo i tražili, pravi je 'target man'. Visok je, ali nije loš s tom visinom ni s tehnikom. Mislim da će nam pomoći. Dosta se piše o toj igri s dva napadača, ali nije to toliko lako za posložiti', kaže Zekić koji ne može računati na standardnog stopera Slavka Bralića zbog žutih kartona:

'Otvorena je pozicija, ali nema puno mogućnosti. Ili će biti Petar Brlek ili Stjopa Mkrtčjan, ali ono što bih ja htio najviše je da bude mali Krešimir Vrbanac, naš junior. S nama je mjesec dana i oduševljen sam, želim mu to ovim putem poručiti. Samo neka tako nastavi i nadam se da će mu to biti motivacija za dalje', zaključio je trener Osijeka Zoran Zekić.

Treba istaknuti kako Osijek u Puli nije slavio pune dvije godine, od veljače 2022. godine. U posljednja tri međusobna ogleda s Istrom 1961 u Puli Osijek je dva puta izgubio (oba po 1:0), a okršaj u kolovozu prošle godine završio je 4:4.