Hoxha u maksimiru

Dinamo ove zime kupuje kosovskog reprezentativca; platit će ga dva milijuna eura

29.11.2023 u 05:54

Bionic
Reading

Arber Hoxha (25) je već u ljetnom prijelaznom roku bio 'vruća roba', lijevo krilo Slaven Belupa u svojim su redovima željeli vidjeti i Dinamo i Hajduk, ali i neki mađarski klubovi. No, Hoxha je ostao u Koprivnici, ali dojam je da će već ove zime napustiti 'farmaceute'

Dinamo u zimskom prijelaznom roku mora potrošiti ozbiljan novac ako želi do kraja sezone imati konkurentnu momčad za borbu s Hajdukom. Na Maksimiru već imaju plan, a trener Sergej Jakirović navodno bi u svojoj momčadi vrlo rado želio vidjeti Arbera Hoxhu (25), povremenog kosovskog reprezentativca i lijevo krilo Slaven Belupa!

Ove je sezone Hoxha za 'farmaceute' odigrao 17 utakmica u prvenstvu i Kupu, te je zabio četiri gola uz tri asistencije. U Koprivnicu je došao u veljači 2022. godine iz Ballkanija, a prije toga je dvije godine proveo u Lokomotivi. Prije toga je bio član kosovskih Istogua, Prištine i Bese.

Prema Transfermarktu Hoxha vrijedi 900.000 eura, no Slaven Belupo ga neće pustiti za manje od dva milijuna eura, a kako se sad čini, Dinamo je taj novac spreman platiti!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Pratili su 'modri' Hoxhu još prošlog ljeta, ali bio je na meti Hajduka, mađarskog Ferencvaroša i Udinesea. Realno, Hoxha je i dalje 'vruća roba', izuzetno kvalitetan i potentan igrač, na pragu kosovske reprezentacije, a relativno jeftin.

Iako 'modri' na poziciji lijevog krila imaju nekoliko rješenja, čini se kako bi Hoxha ipak mogao biti taj. Luka Stojković će nakon operacije biti spreman tek za sljedeću sezonu, ali je pitanje koliko će mu trebati da se vrati u ritam. Antonio Marin i Luka Menalo se nisu iskazali, Dario Špikić je sklon oscilacijama, a Gabrijel Rukavina i Gabriel Vidović se još 'traže', a Jakirović jednostavno nema vremena.

Zato će Dinamo svim snagama ove zime krenuti po Hoxhu kako bi barem donekle 'zakrpao' rupe u svojoj momčadi.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore