promjene na maksimiru

Dinamo odustao od Argentinca, a u isto vrijeme razočarani napadač napušta 'modre' nakon samo pola godine

11.01.2022 u 11:52

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odrađuju zimske pripreme u Rovinju, a trener Željko Kopić iznenada se našao u problemu jer je propao najveći transfer u klupskoj povijesti, a klub napušta i iskusni napadač koji nije zadovoljan statusom u momčadi

Sve je izvjesnije kako je dolazak Martina Ojede (23) u Dinamo - propao. 'Modri' su svoj dio posla korektno odradili, ponuda od 5,3 milijuna eura koju su poslali za mladog argentinskog ofenzivca bila je više nego izdašna, no druga je strana 'minirala' potencijalni transfer.

Vijesti iz Argentine je sve manje, čelnici Godoy Cruza na kraju su odbili Dinamovu ponudu i priči je - barem što se 'modrih' tiče - tu kraj. Možda bi i bilo nade da se Argentinci u sljedećih nekoliko dana predomisle, no to je u ovom trenutku 'na dugom štapu'.

Tako se trener Željko Kopić našao u neočekivanim problemima jer je i Duje Čop (31) najavio odlazak iz Dinama. Iskusni je napadač u ljeto 2021. kao slobodan igrač stigao na Maksimir, a sada odlazi nakon samo šest mjeseci. Realno, Čop se nije uspio nametnuti te je odlučio potražiti novi klub. Zato je ostao individualno trenirati u Zagrebu i prema nekim informacijama karijeru bi trebao nastaviti u Južnoj Koreji.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +23
NK Dinamo, zimske pripreme u Rovinju, 11.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Čop je ove sezone za Dinamo odigrao 15 utakmica u svim natjecanjima, na terenu je proveo samo 540 minuta te zabio dva gola uz tri asistencije.

Odlaskom Čopa Dinamo bi ostao na tri klasične 'špice' - tu su Komnen Andrić i Deni Jurić te Bruno Petković koji će se u nastavku sezone prema Kopićevim zamislima ipak vratiti u sam vrh napada.

U isto vrijeme Čopov odlazak znači i stopiranje transfera Komnena Andrića. Za srpskog je napadača bio zainteresiran njemački Werder, no sada će Andrić gotovo sigurno i drugi dio sezone odraditi u dresu Dinama.