HRVATSKI KUP

Dinamo odrađuje formalnost, Pamić testira nove igrače

03.03.2015 u 12:44

Bionic
Reading

Dinamo je veliki posao ka prolasku u polufinale Kupa već odradio u Puli (0:1), danas samo mora obraniti stečenu prednost (17:00). Prema onome što su oba kluba pokazala posljednjih tjedana, to uistinu ne bi smio biti preveliki problem.

Zagrepčani su u posljednjem kolu bili bolji od Splita. Imali su inicijativu, bili konkretniji, no do tri boda su ipak došli uz mali sudački poguranac. Jedanaesterac iz kojeg su dali prvi gol nije postojao.

'Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali moramo biti koncentrirani od početka do kraja kako bismo prošli dalje', rekao je trener Zoran Mamić pa nastavio:

'Istra je kvalitetna momčad koja nam može zakomplicirati planove i zato moramo biti pravi. Već sam prije prve utakmice govorio o opasnostima i kvalitetama koju trener Pamić ima u svojoj momčadi tako da se ne smijemo niti malo opustiti. Posebno kada svi znamo da je Kup uvijek specifično natjecanje.'

Kao i uvijek, bit će nekih promjena u odnosu na momčad koja je igrala protiv Splita, prije svega uvjetovanih ozljedama ili nagomilanim umorom. Sigurno je kako neće biti mladog Cekicija koji je slomio ključnu kost u zadnjoj utakmici. Treba očekivati Ježinu na golu, Vukojevića u zadnjoj liniji, Matela na boku, Ćorića u sredini terena...

'Iskreno, protiv Istre me zanima samo prolaz. Naravno, lijepa igra je uvijek plus i nešto čemu težimo jer smo mi ipak Dinamo, ali u ovoj utakmici me zanima isključivo prolaz u polufinale Kupa', zaključio je trener domaćih.'

U Puli još uvijek žale za dva izgubljena boda protiv Lokomotive. Imali su vodstvo do 87. minute, a prije toga nekoliko vrhunskih prilika da zabiju i još koji gol. Nisu uspjeli, pa su bili kažnjeni. Borba za ostanak se tako nastavlja. Razumljivo, Kup im sada nije prioritet, osobito ne u situaciji kada su prisiljeni loviti zaostatak na Maksimiru.

'Mi se unatoč prednosti Dinama nećemo predati, to je sigurno', poručio je trener Pamić, no tada je ipak postao malo realniji:

'No, s obzirom na situaciju koju imamo u prvenstvu, jasno je da moram voditi računa o utakmici koja nam slijedi u Zadru.'

Shodno tome na terenu treba očekivati mnogo novih lica. Portugalski stoper Bastos te veznjak Dinis, nakon duljeg vremena i Radonjić su u konkurenciji za nastup od prve minute. Potonji se nakon povratka od ozljede tek vraća i teško da će dobiti više od jednog poluvremena ili sat vremena maksimalno. On će Pamiću biti potrebniji u Zadru.

Zbog ozljeda neće biti Zvonka Pamića, Tomića i Hadžića