ide kod bjelice?

Marko Pjaca neočekivano napušta Juventus; ovo bi mu moglo spasiti karijeru

01.08.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Trener Trabzonspora Nenad Bjelica intenzivno traži zamjenu za ozlijeđenog Mislava Oršića kojeg čeka pauza od najmanje pola godine. Rješenje problema je pronašao u Juventusu

Talijanski mediji tvrde kako će Nenad Bjelica u redove svog Trabzonspora pokušati dovesti nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marka Pjacu (28) kojem su ozljede uništile karijeru.

Podsjetimo, Pjaca je do ljeta 2024. godine pod ugovorom s Juventusom, no za 'staru damu' je od 2016. godine odigrao samo 21 utakmicu. Sasjekle su ga ozljede pa je većinu vremena bio na posudbama, 'šarao' je od Schalkea preko Fiorentine, Anderlechta, Genoe i Torina, a prošlu je sezonu igrao za Empoli.

Sad se pokazalo da bi baš Pjaca bio idealna zamjena za ozlijeđenog Mislava Oršića kojeg nakon operacije ligamenata koljena čeka najmanje pola godine pauze.

A Juventus bi vrlo rado prodao Pjacu koji prema Transfermarktu vrijedi 1.7 milijuna eura. No, prava tržišna cijena je debelo ispod te cifre pa Nenad Bjelica i njegov Trabzonspor ne bi trebali imati prevelikih problema s ovim transferom, a Pjaci bi to bila savršena prilika da napokon oživi karijeru.

Ako se ostvari ovaj transfer, Marko Pjaca će postati četvrti Hrvat - nakon Mislava Oršića, Filipa Bekovića i Tonia Teklića - koji je ovog ljeta stigao u redove Trabzonspora kod Nenada Bjelice.