VEĆ VIĐENO

Dinamo je već pokazao kako pobijediti Černomorec!

19.09.2013 u 11:32

  • +19

Liga prvaka, play-off: Austria - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

Dinamo ima igru kojom može pobjeđivati ekipe kakva je i ona ukrajinska, a to je pokazao tijekom uzvratne utakmice u Beču. Kada bi ponovo bio na toj razini, njegove bi šanse za pobjedu bile vrlo velike. U četvrtak (MAXtv, Arenasport 1, u 19 sati) Dinamo bi pobjedom nad Černomorecom napravio velik korak prema proljeću u Europi

Kada smo na našem community portalu Tribina.hr pitali bi li razina igre kakvu je Dinamo pokazao u Beču bila dovoljna za pobjedu protiv Črnomoreca,  većina naših korisnika složila se s tom tvrdnjom. Također, većina misli kako bod protiv Ukrajinca (MAXtv, Arenasport 1, u 19 sati) ne bi bio ni djelomičan uspjeh.

Kako i sve gledati Europsku ligu

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice Lige prvaka i Europske lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Što se tiče stvari koje je Dinamo mogao popraviti, na to su ukazali korisnici M_Tsigalko i Igy77. Napomenuli su rješive probleme u elementima obavezne igre, branjenja prekida, motivacije te samog pristupa utakmici:

'Što Dinamo mora napraviti za pobjedu? Prva je stvar  sinkronizacija svih linija. Dinamo ima dobre individualce, a ni obrana nije tako slaba kako se to prikazuje. Pitanje skoka nakon prekida uigrava se na treninzima, a sličan problem pojavio se i u mandatu Velimira Zajeca kojeg je u kratkom roku ispravio Vahid Halilhodžić. Nadam se da isto može i Branko Ivanković, jer to je osnovni preduvjet za bilo kakav rezultat. Ozbiljna momčad ne može i ne smije imati toliko slabosti u prekidima kojih ne nedostaje tijekom utakmice.

Dinamo bi trebao ponoviti utakmicu kao protiv Austrije


Ako ćemo realno, to nas je puno koštalo u uzvratu s Austrijom, a sada i na Poljudu. Trebalo bi vratiti Zeleniku na gol, jer Sandomierski je previše vezan za liniju tijekom prekida. Nije ekstra kriv za primljene golove, ali činjenica ostaje da ih je dosta primio i da to nikako ne može dobro utjecati na psihu obrane. Bez obzira na vrlo dobar učinak naprijed, teško je očekivati rezultat kada obrana ne može zadržati stečeno. Osim prekida, golove se primalo i kada je obrana ostala na vjetrometini, što ukazuje da linije i nisu baš usklađene. No i to se može ispraviti' – napisao je M_Tsigalko

'Glavni problemi u Dinamu imaju veze sa strukom: prvi problem je to što se u Dinamu nikako ne zna udarni sastav i samim time momčad nije dovoljno uigrana. Za primjer ću uzeti Brozovića koji je odigrao odličnu uzvratnu utakmicu u Austriji i izgledalo je kako će sada dobiti prilike, no promjenom trenera ponovno je pao u drugi plan.

Druga velika stvar je motivacija. U Dinamu se puno priča o tome kako se želi dočekati proljeće u Europi i kako su svi nabrijani za to, a onda nakon katastrofalnog izdanja protiv Hajduka dolazi priča o velikim bonusima. Mamić više ne zna bi li urlao ili ne na trenera kojeg je tek postavio... Tako da je situacija u tom pogledu jako loša. Izgleda kao da se nema ideje i da se igrači moraju očajnički moliti da igraju. Iako nisam za njegove motivacijske govore mislim da je ovaj puta vrijeme da netko malo protrese ekipu i podsjeti ih kakve su im obaveze. Može to biti zajednički s trenerom pa da i Profesor malo drekne da ne ispadne kako je samo Gazda došao divljati, a Trener ne smije pisnuti.

Austrija Beč - Dinamo Zagreb 2-3