modri su opet hit

Dinamo je već odbio dvije unosne ponude, a sada su dva velika europska kluba stigla po igrača od 15 milijuna eura

17.12.2019 u 10:40

Bionic
Reading

Ajax i Monaco stigli su po Nikolu Moru za kojeg 'modri' traže barem 15 milijuna eura, a ponude iz MLS-a za Damiana Kadziora i Mislava Oršića su odbijene

Dinamo je odigrao još jednu odličnu polusezonu i, iako se nisu plasirali u novo europsko proljeće, mogu biti zadovoljni onime što su postigli. U nastavak sezone vjerojatno će krenuti u nešto izmijenjenom sastavu jer su europski velikani već počeli kružiti oko Dinamovih igrača, a prijelazni rok još nije ni počeo.

Neke su ponude već odbijene. Damian Kadzior prometnuo se u ponajboljeg igrača Dinama ove sezone. Nakon što je u prošloj zabljesnuo, ove godine je startao malo lošije, ali onda je ponovno proigrao i Dinamu donio neke važne bodove u Hrvatski Telekom Prve lige. U 20 utakmica ove sezone zabio je osam golova i upisao šest asistencija.

Dobre igre nagrađene su ponudom iz američkog MLS-a, koja je, pišu Sportske novosti, bila itekako unosna, ali Kadzior je tu mogućnost bez razmišljanja odbio. Slični scenarij dogodio se i u slučaju Mislava Oršića za kojeg je iz MLS-a stigla ponuda od šest milijuna eura, ali to su odbili i Dinamo i Oršić.

Sportske novosti pišu kako Oršića prati i nekoliko klubova iz Njemačke i Engleske, ali da ga Dinamo ne planira prodati ove zime, osim ako ne dođe ponuda koju ne mogu odbiti. Osim Danija Olma i Brune Petkovića koji su na meti velikana, ali mogli bi ostati do ljeta, pojavilo se još jedno ime koje bi već u siječnju moglo napustiti Maksimir.

Riječ je o 21-godišnjem Nikoli Mori koji je na meti Ajaxa i Monaca. Oba kluba poslala su svoje skaute na utakmicu s Manchester Cityjem, a Dinamo ga neće pustiti ispod 15 milijuna eura. Prijelazni rok još nije ni počeo, a već se velikani vrte oko Maksimira. Dinamo će teško uspjeti odoljeti svim ponudama koje će stizati iz dana u dan na adresu njihovih najvećih zvijezda. Uskoro ćemo saznati tko odlazi, a tko ostaje barem do ljeta.