kad već nisu seniori

[VIDEO] 'Plavi' juniori nakon drame jedanaesteraca napravili senzaciju i ušli u osminu finala LP: Mali korak za čovječanstvo, ali velik za Dinamo!

12.02.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Mlada momčad zagrebačkog Dinama izborila je plasman u osminu finala juniorske Lige prvaka nakon što je u play-offu u Kijevu pobijedila ukrajinskog imenjaka s 4:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila bez golova

Mlada momčad zagrebačkog Dinama izborila je plasman u osminu finala juniorske Lige prvaka nakon što je u play-offu u Kijevu pobijedila ukrajinskog imenjaka s 4:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila bez golova.

Bila je to čvrsta i tvrda utakmica bez pravih prilika, a pitanje pobjednika na koncu je razriješeno udarcima s bijele točke.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar 'modrih' Renato Josipović s dvije fantastične obrane. U prvoj seriji je zaustavio udarac Nadolskog, a u petoj seriji i Vološinu. Kod Dinama Janković je prebacio gol, ali su Julardžija, Šipoš, Gvardiol i Karrica bili sigurni. Za kijevski sastav golove s bijele točke zabili su Isajenko, Citaišvili i Zabarni.

U play-offu je na rasporedu samo jedna utakmica, bez uzvrata, a pobjednik je izborio plasman u osminu finala. Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga (Real Madrid, Bayern München, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica, Ajax).

U Dinamovoj skupini slavila je Atalanta koja je time izborila izravan plasman u osminu finala, no zagrebački sastav ne može igrati protiv momčadi iz Bergama jer su već igrali u skupini. Iza drugoplasiranog Dinama smjestili su se Manchester City i Šahtar.

Kijevski sastav je igrao u "Domestic Champions Path" dijelu ždrijeba i na putu do play-offa izbacio je Škendiju i PAOK.

Dinamo je u Kijev stigao uz jako puno problema. Zbog vremenskih neprilika umjesto u ponedjeljak, momčad je na put krenula u utorak, a u Kijev nisu niti krenuli ozlijeđeni Antonijo Marin i kartonirani Tomislav Krizmanić.

U prvom poluvremenu gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prilika.

U nastavku su prvi zaprijetili Kijevljani, u 60. minuti Šulijanski je imao sjajnu priliku, ali je Joško Gvardiol u posljednji trenutak uklizao i spasio možda i gol. Zagrepčani su uzvratili dvije minute kasnije, ali je Franjićev udarac otišao preko gola. U posljednjim trenucima susreta Julardžija je imao možda i najbolju priliku na utakmicu. Pobjegao je domaćoj obrani i krenuo sam prema golmanu, ali je vratar Kijevljana na vrijeme izašao i obranio njegov udarac.

'Osjećaj je fantastičan iako smo do pobjede stigli na penale. To je sve lutrija, mogla je utakmica otići i na drugu stranu. Tijekom cijelog susreta smo kontrolirali njihovu tranziciju iz koje su izuzetno opasni. Dinamo Kijev u fazi napada ima nekoliko individualno jakih igrača. Mislim kako smo pokazali čvrst karakter iako se u pripremi utakmice sve okrenulo protiv nas', rekao je trener Dinama Igor Jovičević pa pojasnio:

'Gore nije moglo. Puno igrača je bilo upitno, pa nam je otkazan let i tek smo u jedan ujutro na dan utakmice stigli u Kijev. Dosta je tu faktora utjecalo na našu igru koja bi u normalnim okolnostima bila bolja, ali sretan sam zbog ove momčadi i prepun emocija. Volim ovu momčad! Ovi dečki su heroji koji ponosno nose i štite imidž Dinama po Europi! Ova pobjeda je mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Dinamo Zagreb!', zaključio je Jovičević.

'Ovo je baš vrhunski doživljaj. Lijepo je ovo doživjeti i presretan sam što smo pobijedili. Dali smo baš sve od sebe, a Dinamo Kijev je moćna ekipa s vrhunskim napadačkim trojcem. Borili smo se do kraja i došli do penala. To što sam obranio njihova dva pokušaja nije moja zasluga već cijele momčadi', rekao je nakon susreta junak utakmice, golman Dinama Renato Josipović.