hoće li pristati?

Dinamo je otpisao petoricu, ali bi iznenada mogao ostati i bez jednog od nositelja igre jer za njega stiže ponuda od 15 milijuna eura

23.12.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Najveći problem 'modri' su riješili, Željko Kopić do daljnjeg će voditi momčad, ali i preuzeti funkciju sportskog direktora. Zimski prijelazni rok samo što nije započeo, a Dinamo će na tržište 'baciti' petoricu prekobrojnih igrača

Od ranije je bilo jasno da će se Dinamo već ove zime riješiti 'viška' igrača u kadru, a sada je jasno i koja su to petorica koja će napustiti Maksimir.

U 'izlogu' će se tako naći Marin Leovac (33), Francois Moubandje (31), Marko Tolić (25), Josip Šutalo (21) i Komnen Andrić (26).

Za neke od njih, poput Šutala, postoji konkretni interes Red Bull Salzburga, a za Andrića je već neko vrijeme zainteresiran Werder. Tu je i Tolić koji je nezadovoljan statusom u momčadi, a Leovac i Moubandje jednostavno više nisu u kadru trenera Kopića.

Bez gore navedenih igrača Dinamo će se već nekako snaći u nastavku sezone, a njihovom prodajom bi 'modri' zaradili donekle korektan novac. Za Andrića milijun eura, za Šutala dva ili tri milijuna... No, sve je to sitniš u odnosu na ono koliko bi Dinamo mogao zaraditi prodajom jednog od nositelja igre.

Da, to bi mogao biti najveći problem 'modrih' jer Luka Ivanušec (23) je navodno vrlo blizu odlasku! Prvo je njegov odlazak 'diskretno' najavio njegov menadžer Marko Naletilić.

'Što se tiče Ivanušeca, mislim da mu je ovo zadnja sezona u Dinamu', rekao je Naletilić u razgovoru za SportKlub.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +18
Hrvatski dragovoljac - Dinamo, 20. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Problem je u tome što bi već u prvim danima 2022. godine na Maksimir mogla stići konkretna ponuda za Ivanušeca. Nešto se 'opasno kuha' jer nije tajna da su za Luku Ivanušeca zainteresirani jaki klubovi iz Engleske i Italije. O kojim se to konkretno klubovima radi? Nije tajna da su ga intenzivno pratili Manchester United i Tottenham, a njima bi posao trebali otežati Napoli, Atalanta i Juventus koji su također 'bacili oko' na Dinamovog reprezentativca.

Realno, 15 milijuna eura je minimum za koji bi u Dinamu pristali prodati Luku Ivanušeca, bila bi to fantastična zarada. No, u isto bi vrijeme 'modri' ostali bez jednog od najboljih igrača za kojeg nemaju adekvatnu zamjenu, a to bi značilo puno težu i neizvjesniju borbu za obranu titule prvaka u trenucima kad se konkurenti pojačavaju.