Ključne dvije utakmice

Dinamo je na pragu novog europskog proljeća, a sada je jasno i što im je potrebno za ostvarenje tog cilja; neće im biti baš lako...

27.11.2020 u 14:54

Bionic
Reading

Dinamo je jako blizu novog europskog proljeća, ali zaista još ništa nije gotovo

Dinamo je nakon četiri odigrana kola prvi u skupini K Europske lige. 'Modri' imaju osam bodova, a slijedi ih Feyenoord s pet osvojenih bodova, pa Wolfsberger koji ima četiri i CSKA Moskva s tri boda. Dinamo je tako na korak do novog europskog proljeća.

  • +15
Wolfsberger - NK Dinamo, UEFA Europska liga; 26.11.2020. Izvor: EPA / Autor: EXPA/DOMINIK ANGERER

'Modri' su na pragu proljeća, a da bi prešli i tu zadnju prepreku, treba im pobjeda na gostovanju kod Feyenoorda ili barem bod na Maksimiru u zadnjem kolu kada im dolazi CSKA. To je naravno idealan scenarij, ali nije isključeno ni da prođu i s porazom u idućem kolu.

Izgubi li Dinamo od Feyenoorda, CSKA i Wolfsberger moraju odigrati neriješeno tako da Austrijanci više ne mogu imati više od osam bodova koliko ima Dinamo. Da imaju i osam, Dinamo bi bio ispred njih zbog boljeg međusobnog omjera i tako kao drugi otišao dalje.

Dinamo tako nastavlja dobar niz u europskim natjecanjima koji je pokrenut dolaskom Nenada Bjelice koji je uveo 'modre' u proljeće u Europi po prvi puta nakon 49 godina. Bili su Zagrepčani dobri i prošle sezone, mogli proći i skupinu Lige prvaka, ali na kraju ih je koštala nesmotrenost protiv Šahtara i ispuštanje pobjede u toj utakmici u kojoj su u samoj završnici primili dva gola i sve prokockali.

Ove sezone više nema Nenada Bjelice, ali Dinamo je sretno i spretno pod vodstvom Zorana Mamića dogurao do prvog mjesta u skupini i jedina je momčad u Europi koja igra u nekom europskom natjecanju, a nije još primila gol. Do sada su za to nagrađeni s preko 10 milijuna eura o čemu smo već pisali OVDJE, a prezime li u Europi mogli bi zaraditi i dvostruko toliko.

Pogledajte još jednom sva tri gola Dinama protiv Wolfsbergera u četvrtom kolu Europske lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.