superkup

Dinamo i Rijeka u borbi za prvi trofej u novoj sezoni; 'modri' priželjkuju osvetu za poraz u Kupu

12.07.2019 u 14:07

Bionic
Reading

Aktualni hrvatski prvak Dinamo i osvajač Kupa Rijeka u subotu (13. srpnja, 20 sati, Maksimir) će i službeno otvoriti novu domaću nogometnu sezonu. Na Maksimiru se igra za prvi trofej, Superkup...

'Željno čekamo Superkup, svi znamo kako je prošlo zadnje finale Kupa protiv Rijeke, još nas i danas boli taj poraz, ali Rijeka je tada bila bolja i zasluženo je pobijedila', istaknuo je Dinamov trener Nenad Bjelica najavljujući ulazak u novu sezonu i lov na prvi trofej.

Maksimirski će nogometaši u subotu u 20 sati dočekati Rijeku u borbi za Superkup i pritom im, kako posebno ističe sam trener, nastojati uzvratiti za poraz u nedavnom finalu Kupa gdje su Riječani slavili s 3:1. Štoviše, zadnji Superkup odigran je još 2014. godine, i to između istih suparnika, a pokal je odnijela momčad s Kvarnera. Od tada je Dinamo osvojio tri, a Rijeka jednu dvostruku krunu što znači da od 2014. pa sve do ove godine niti nije bilo borbe za Superkup.

'Mogu samo reći da smo se dobro pripremili, a iako nismo kompletni za subotnju utakmicu, vjerujem da ćemo biti bolji od Rijeke', napomenuo je Bjelica koji još ne zna hoće li kapetan Arijan Ademi biti spreman za sudar s Rijekom:

'Imamo još praktički dva cijela dana do utakmice pa ćemo vidjeti kako će reagirati na treninzima. Tek ćemo tada odlučiti hoće li Ademi igrati ili ne. Ostali? Dilaver sigurno neće nastupiti, bit će spreman za 10 ili 15 dana. Isto vrijedi i za Moharramija. Vidjet ćemo što će biti s Theophileom, kako će reagirati na treningu. Neovisno o svemu tome, imamo dovoljno igrača i oni koji istrče dat će sve od sebe i vjerujem da će pokazati da smo bolji od Rijeke.'

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Momčadi Dinama i Rijeke nisu se puno promijenile u odnosu na nedavni međusobni okršaj u finalu Kupa...

'Točno je. Ni kod njih niti kod nas nije bilo previše dolazaka niti odlazaka. Znamo se jako dobro. Pogledali smo neke njihove pripremne utakmice, a vjerujem da su i oni pogledali naše. Hoće li oni u subotu igrati onako kako su igrali na pripremama ili, pak, kao u finalu Kupa, nećemo znati dok ne počne utakmica. Ali, bit ćemo spremni za svaku varijantu', uvjeren je Nenad Bjelica koji je za kraj otkrio i koliko će ovaj sraz u Superkupu biti dobra priprema za ulazak u nove prvenstvene i europske dvoboje.

'Svaka je utakmica važna, a ova još donosi i pokal. Osim toga, puno bi nam značila pobjeda protiv našega najvećeg suparnika u Hrvatskoj zadnjih godina. To bi nam bio i dodatni vjetar u leđa za ono što nas čeka, a to je gust program, puno utakmica. Nadam se da smo na dobroj razini, i pripremne su utakmice pokazale da dosta dobro izgledamo', zaključio je trener Dinama Nenad Bjelica.