'luđak' se vraća

El Loco ne odustaje, urugvajski je napadač potpisao za 29. klub u prebogatoj karijeri

12.07.2019 u 12:15

Bionic
Reading

Sebastian Abreu (42) prije nekoliko mjeseci je preuzeo mjesto direktora momčadi Santa Tecla iz El Salvadora. Osvojio je s njima naslov prvaka, ali u igračkoj mirovini mu nije zabavno te je odlučio ponovno se aktivirati...

Sjajni urugvajski napadač Sebastian Abreu (42) jednostavno ne može bez nogometa. Popularni 'El Loco' (Luđak) i službeno je nogometaš koji je igrao u najviše klubova - po Guinnessovoj knjizi rekorda ovo mu je 29. klub u karijeri!

Potpisao je jednogodišnji ugovor s Boston Riverom, momčadi iz prve urugvajske lige i u sljedećih bi petnaestak dana trebao debitirati u njihovom dresu.

Abreu će ovo biti 29. klub u karijeri, kao profesionalac je počeo u urugvajskom Defensoru 1995. godine, a 1998. godine stiže u Europu. Potpisao je za Deportivo La Corunu, ali je u šest sezona za 'Depor' odigrao samo 15 utakmica jer je praktički cijelo vrijeme proveo na posudbama.

Defensor Sporting, San Lorenzo, Deportivo La Coruna, Gremio, Tecos, Nacional, Cruz Azul, America, Dorados de Sinaloa, Monterrey, San Luis, Tigres, River Plate, Beitar, Real Sociedad, Aris, Botafogo, Figueirense, Rosario Central, Aucas, Sol de America, Santa Tecla, Bangu, Central Espanol, Puerto Montt, Audax Italiano, Deportes Magallanes i Rio Branco su klubovi za koje El Loco do sada nastupao, a na taj popis sada može upisati i Boston River. Uz to je za reprezentaciju Urugvaja odigrao 70 utakmica i zabio 26 golova.

El Locov rekord od 29 klubova za koje je nastupao u karijeri teško da će netko srušiti, a on ga ima priliku i 'podebljati'. Pa tek su mu 42 godine, pred njim je zasigurno još koja dobra sezona u nekom od južnoameričkih prvenstava...