NE PUŠTAJU IGRAČE ZA SP

Dinamo i Hajduk ignorirali reprezentaciju

08.06.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Pripreme za Svjetsko prvenstvo počinju 15. srpnja u Svetom Martinu na Muri i do odlaska u Kolumbiju, 26. srpnja, reprezentacija će odigrati dvije utakmice

Ivica Grnja, izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije, mogao je mirno ručati nakon uspješnog sastanka u HNS-u i dogovora o pripremama i odlasku na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiju. No, nije mu baš sve dobro sjelo.

'U HNS su došla službena priopćenja da klubovi na tu akciju ne puštaju Vrsaljka i Vukušića. Obrazloženo je da su ti igrači potrebni svojim klubovima u europskim natjecanjima. Samo se nadam da će to biti i jedini otkazi. Zanimljivo je da inozemni klubovi u kojima nastupaju naši igrači nisu pravili probleme,' istaknuo je Grnja.

Hajdukova prva špica Ante Vukušić mirno se odmara nakon teške i naporne sezone, a dan nakon poraza hrvatske mlade reprezentacije od Gruzije proslavio je 20. rođendan.

'Hajduk je tako procijenio, u vrijeme SP-a čeka nas utakmica s Barcelonom i, što je i najvažnije, kvalifikacije za Europsku ligu. Reprezentacija je kvalitetna i bez Šime i mene, i postići će dobar rezultat,' zaključio je Vukušić.

Pripreme počinju 15. srpnja u Svetom Martinu na Muri i do odlaska u Kolumbiju, 26. srpnja, reprezentacija će odigrati dvije utakmice. Jedna je već dogovorena, s Čakovcem.

'Hrvatska u skupini igra u gradu Armeniji, naši igrači bit će smješteni s ostalim reprezentacijama u kampu čiju je gradnju financirala Fifa', rekao je Ivica Grnja.