neočekivan preokret

Dinamo hitno pronašao novog sportskog direktora, a to ime mnoge je iznenadilo; u Maksimir se vraća Mamićev miljenik!

08.12.2021 u 08:59

Bionic
Reading

Posljednjih mjesec dana zagrebački Dinamo proživljava jednu od većih kriza jer su pobjede rijetke, a ispadanje u Kupu od Rijeke te poraz u prvenstvu od Hajduka doveli su do velikih promjena

Tako je Damir Krznar, koji je naglim odlaskom Zorana Mamića naslijedio njegov posao te je obavljao dužnost trenera prve momčadi i sportskog direktora kluba, dao neopozivu ostavku. U klubu su odmah reagirali i kao privremeno rješenje na klupu je sjeo Željko Kopić, voditelj omladinske škole Dinama.

No kako se doznaje iz izvora bliskim Dinamu, polako se slaže nova križaljka i u igri je bilo nekoliko kandidata za novog sportskog direktora.

Jedna struja željela je da u Dinamo dođu u paketu Slovenci, Zlatko Zahovič kao sportski direktor te Darko Milanič kao trener, koji su bili uspješni vodeći Maribor.

No druga struja bila je da se što prije u klub vrati Romeo Jozak, nekadašnji miljenik Zdravka Mamića, koji je godinama bio šef Dinamove svjetski poznate Akademije, a jedno vrijeme obavljao je i dužnost sportskog direktora kluba. Zadnjih nekoliko godina radio je u Saudijskoj Arabiji kao jedan od vodećih ljudi za nogometni razvoj. No njegov trag u Dinamu je neizbrisiv i očito je ostao u odličnom sjećanju. A poznato je da ima ogromno nogometno znanje i 'nos' da prepozna igrača. A Dinamu baš to sada i treba!

Povratak Jozaka zapravo je mnoge iznenadio jer se njegovo ime dosad nije previše spominjalo. No očito je došlo do preokreta…

Kako se doznaje, uprava kluba to je amenovala i dogovor je brzo postignut jer je ipak riječ o osobi koja se brine o pojačanjima i sportskoj politici kluba. Tako se, kako stvari stoje, Jozak vraća u Dinamo nakon 2017. godine, kada je prihvatio izazov u poljskoj Legiji. Nakon toga je jedno vrijeme radio u Kuvajtu kao izbornik i trener.

Jasno je to da Jozak, čak i kada bude službeno predstavljen, neće žuriti s ključnim potezima.

Prva stvar koju mora napraviti je dovesti veliko trenersko ime, a druga su minimalno dva, tri pojačanja jer je jasno da su im odlasci igrača kao što su Majer, Gvardiol ili Jakić – svi redom hrvatski reprezentativci – znatno oslabili momčad.

A kada je riječ o treneru, jasno je da će se to rješavati za vrijeme zimske stanke, a iz kluba se pročulo da su na radaru hrvatskog prvaka izbornik Slovenije Matjaž Kek, zatim legenda kluba Robert Prosinečki te mlada nada Igor Bišćan.

No lista se svakog dana skraćuje. Keku je Slovenski nogometni savez brže-bolje produžio ugovor, Bišćan ima posao u mladoj reprezentaciji i jako mu dobro ide, tako da se nekako samo od sebe nameće jedno ime - Robert Prosinečki.

Uostalom, za njega je i legendarni Ćiro Blažević, što je kratko i jasno rekao u razgovoru za tportal.

U svakom slučaju, Romeo Jozak stigao je na tu poziciju i svi s nestrpljenjem čekaju njegov prvi potez.

  • +34
Dinamo - Hajduk, 18. kolo HT Prve lige, 2021./22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL