potraga za onim pravim

On je velika želja Dinama, ali je zasad nedostupan pa se uzdrmani hrvatski prvak okrenuo prema ovoj trojici trenera

06.12.2021 u 17:55

Bionic
Reading

Dinamo je u krizi, a uprava maksimirskog kluba u potrazi je za novim trenerom, jer je Željko Kopić samo privremeno rješenje

I dok će se o derbiju i Hajdukovoj pobjedi od 2:0 još neko vrijeme pričati u Splitu i kod svih navijača 'Bilih', u Dinamu su se okrenuli u potragu za trenerom. Tu funkciju trenutačno obnaša šef omladinske škole Modrih Željko Kopić, ali on će se na užarenoj klupi zadržati tek do kraja ove polusezone.

Njegovom možda dulje ostanku nije pripomogao poraz od Hajduka, ali nije mu lako, jer je zamijenio trenera Damira Krznara u dosta nezgodnoj situaciji.

Kako to obično biva kada je riječ o Dinamu, u javnosti su se pojavila brojna imena. Na radaru hrvatskog prvaka bili su Matjaž Kek, Robert Prosinečki i Igor Bišćan, ali niti jedan od tih dolazaka nije ostvariv. Velika želja pojedinih čelnika Dinama bio je upravo Bišćan, ali on uspješno voli mladu hrvatsku reprezentaciju i nije dostupan. Barem zasad!

  • +34
Dinamo - Hajduk, 18. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Pojavila se informacija da bi glavne uloge u klubu mogli preuzeti Slovenci, Zlatko Zahovič kao sportski direktor i Darko Milanič kao trener koji su zajedno bili uspješni dok su vodili Maribor.

No realnije je da bi Dinamo trenera mogao pronaći u HT Prvoj ligi ili BiH, a prema navodima Sportskih novosti tu su tri imena: Goran Tomić koji radi fenomenalne stvari s Rijekom i drži vrh prvenstvene ljestvice, zatim Zoran Zekić koji je u Slaven Belupu te Sergej Jakirović koji sa Zrinjskim uvjerljivo vodi u Premijer ligi BiH.