SPORTSKE VRIJEDNOSTI

Dinamo će i platiti samo da ga UEFA ne kazni

24.02.2016 u 18:36

Bionic
Reading

Nakon što je Dinamo u srijedu pobijedio Andrelecht s 2:0 te počeo planirati veliki okršaj s Barcelonom, iz Uefe je stigla 'pljuska'. Naime, Matija Fintić igrao je iako je imao tri žuta kartona, pa su disciplinci Uefe najavili pokretanje postupka, a prema kojem bi sva nadanja 'modrih' mogla pasti u vodu

U Dinamu su s nevjericom primili vijest da je UEFA pokrenula disciplinksi postupak zbog Matije Fintića, koji je zaigrao protiv Andrelechta, iako je imao tri žuta kartona. Id Dinama su poslali priopćenje u kojem objašnjavaju svoje sljedeće postupke.

UEFA otvorila postupak protiv Dinama

Fantastični mladi igrači Dinama odigrali su još jednu veliku utakmicu, dobili Anderlecht 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka mladih, no nakon utakmice je utvrđeno kako je došlo do administrativne pogreške. Naime, posljednjih sedam minuta utakmice igrao je Matija Fintić koji je u utakmicama skupine skupio tri žuta kartona i nije imao pravo nastupa.

Nakon utakmice je delegat obavijestio Anderlecht o pogrešci na što su predstavnici kluba iz Belgije poručili da se neće žaliti jer je bolja momčad prošla dalje, no UEFA u svakom slučaju može pokrenuti postupak. Konačna odluka bit će donesena u ponedjeljak, 29. veljače.

Naravno, GNK Dinamo je spreman snositi financijske posljedice za ovu pogrešku, no isto tako se iskreno nadamo i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu.

U svakom slučaju o svemu ćemo na vrijeme obavijestiti naše navijače i javnost.

417727,417628,417588,417189