samo bez pritiska

Dinamo bi samo plasmanom u Ligu prvaka zaradio 27 milijuna eura

05.06.2023 u 06:13

Bionic
Reading

Ove sezone Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka starta od 3. pretkola. Te su utakmice na rasporedu 25./26. srpnja, a uzvrati 1./2. kolovoza. Potencijalne protivnike 'modri' će saznati nakon ždrijeba koji je na rasporedu 21. lipnja, no ove godine će kvalifikacije imati dodatnu težinu

Realno, Dinamo ovog ljeta čekaju veliki izazovi, pod vodstvom novog trenera Igora Bišćana 'modri' će krenuti u lov na plasman u Ligu prvaka, a on još niti ne zna s kojim će sve igračima raspolagati.

U isto je vrijeme ulog ogroman, u pitanju je nikad veća zarada jer bi samo plasman u neku od skupina Lige prvaka Dinamu osigurala čak 27 milijuna eura.

Naime, sportski analitičar Tomislav Globan objavio je da bi Dinamo samo ulaskom u skupine Lige prvaka zaradio 15.64 milijuna eura, a povrh toga bi dobio i 11.37 milijuna eura na ime desetgodišnjeg koeficijenta uspješnosti!

Dakle, Dinamu bi, bez da osvoji ijedan bod, na račun sjelo 27 milijuna eura!

Samo za usporedbu, Dinamo je u netom završenoj sezoni od Lige prvaka ukupno zaradio 26.4 milijuna eura - tu je uračunat novac od prodaje ulaznice, zarada od marketinga Uefe te 'nagrada' za četiri osvojena boda u skupini. A sad bi samo plasmanom zaradio više od toga!

I sad neka netko kaže da Igor Bišćan i njegovi igrači neće biti pod pritiskom u kvalifikacijama.

  • +61
Dinamo - Gorica, 28.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic