POBJEDA U KOPRIVNICI

Dinamo bez velike muke u finalu Kupa

20.04.2011 u 19:56

Bionic
Reading

Maksimirsku prednost od 4:1 Dinamo i u uzvratu polufinala Kupa u Koprivnici podebljao je pobjedom 1:0 te se plasirao u svoj 15. finale otkad se igra HNL

Slaven Belupo pred 3.000 navijača krenuo je hrabro, ali nije uspio zakomplicirati pitanje finalista Kupa. Vahid Halihodžić je u obrani rasporedio (Cufre, Bišćan, Tonel, Mesarić) četvoricu stopera po vokaciji i mirno čekao da vrijeme prođe. U prvih pola sata u Dinamu je šut uglavnom isprobavao razigrani Ibanez, a najveću priliku na utakmici Slaven je imao u 20. minuti kada je Kelava izvrsno zaustavio pokušaje Mujanovića i Bušića.

U nastavku je Belupo zaprijetio preko Benka koji nije dobro reagirao u matnoj situaciji te iz jednog slobodnjaka Bagarića koji je umalo promašio cilj. Ulaskom u igru Sammira i Tomečaka, Dinamo je postao žustriji, a upravo je Tomečak u 83. minuti i zabio jedini pogodak na susretu, i to na asistenciju najboljeg igrača utakmice Luisa Ibaneza.

Gosti u Koprivnici nisu pokazali puno, ali rezultat realno nije ni mogao patiti. Ako u Dinamu gledaju kroz tu prizmu, mogu mirno spavati. Ako će tražiti nešto više, otvara se veliki prostor za brigu. Prvenstveno je pritom riječ o sterilnoj igri u veznom redu koji isturenom Bećiraju i kolegama iz prvog plana nije priredio baš ništa. I takav Dinamo lako može uzeti dvostruku krunu u Hrvatskoj, ali ovakve igre ne vode prema Ligi prvaka. Ni blizu!

Dinamo će u finalu snagu odmjeriti protiv Varaždina. Peti međusobni završni ogled ta dva kluba za naslov u Kupu održat će se 11. i 25. svibnja, a domaćinstva će biti poznata nakon ždrijeba.