REALNOST

Dinamo bez Europe u Maksimiru?

Bionic
Reading

Dinamo će još jednom loviti europsko proljeće, ali prema informacijama koje odašilju iz Dinama, to neće biti na maksimirskom stadionu jer neće dobiti dozvolu od Uefe

Iako je dom nogometaša 'modrih' dobio zeleno svjetlo kod Komisije za licenciranje HNS-a, u Uefi vladaju puno stroža pravila. Toga su svjesni i u Maksimirskoj 128.

'Posljednjih godina uvijek sam optimistično najavljivao da ćemo usprkos katastrofalnom izgledu stadiona na 'lijepe oči i stare zasluge' dobiti zeleno svjetlo od inspekcije. Sad prvi put kažem da nisam optimist i da ne znam hoćemo li europske utakmice igrati na našem stadionu', rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović za SN, do kojeg su došle informacije da je Uefa još više pooštrila kriterije.

'U tom slučaju morat ćemo tražiti alternativni stadion. Bit će to težak šamar Hrvatskoj, gradu Zagrebu i Dinamu. Makar, mi smo tu nevini, zna se tko je vlasnik stadiona', dodao je Vrbanović.

Je li Dinamo potrošio sve kredite u vezi sa stadionom kod krovne europske nogometne organizacije, znat će se u lipnju kada u Zagreb stiže Uefina inspekcija.

Inače, uskoro bi na gradsku adresu trebala stići jedna ponuda (Alpine Bau) za izgradnju stadiona u Maksimiru i Kajzerici, a špekulira se s iznosom od 270 milijuna eura.