nema ga godinu dana

Diego Simeone neće koristiti hrvatskog reprezentativca niti protiv trećeligaša: 'Šime Vrsaljko je sada puno bolje, ali...'

22.01.2020 u 22:10

Bionic
Reading

Premda se očekivalo kako bi se hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko mogao u četvrtak vratiti na travnjak poslije godinu dana izbivanja zbog ozljede, trener Diego Simeone nije ga uvrstio u momčad Atletico Madrida za kup utakmicu s trećeligašem Cultural Leonesom

Premda se očekivalo kako bi se hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko mogao u četvrtak vratiti na travnjak poslije godinu dana izbivanja zbog ozljede, trener Diego Simeone nije ga uvrstio u momčad Atletico Madrida za kup utakmicu s trećeligašem Cultural Leonesom.

"Puno je bolje, raste, no sutra neće sudjelovati. Ali blizu je situaciji da nam pomogne, blizu je stanju u kojem ga želimo vidjeti", izjavio je Simeone na konferenciji za medije u Madridu.

Atletico će u četvrtak u Leonu odigrati utakmicu 1/16 finala kupa protiv Cultural Leonese, a u ovoj fazi kupa igra se samo jedna utakmica.

Vrsaljko je dobio ovaj mjesec dozvolu klupskih liječnika za igranje pa se očekuje njegov povratnički nastup. Posljednji put je igrao 13. siječnja 2019. godine, a mjesec dana poslije je prošao operacijski zahvat na lijevom koljenu. Zatim je većinu vremena proveo na rehabilitaciji u Hrvatskoj.

U studenom je počeo individualno vježbati u Atleticovom sportskom kampu, a 3. prosinca se priključio suigračima na treninzima.

Prije tjedan dana se ozlijedio prvi desni bek Kieran Trippier, doveden prošlo ljeto, pa je sada tu poziciju zauzeo kolumbijski reprezentativac Santiago Arias.