baš i nije bio štedljiv...

Diego Maradona za života je spiskao milijune eura, no svi su se začudili kad je objavljeno koliko je novca ostalo njegovim nasljednicima

26.11.2020 u 17:23

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Diego Armando Maradona (60), preminuo je u srijedu u rodnoj Argentini. Cijeli svijet oplakuje Malog zelenog koji je svojim majstorijama uveseljavao milijune navijača. Dobro je Maradona zaradio od nogometa, ipak je bio najbolji od najboljih, no po svršetku karijere njegovo se bogatstvo istopilo. Nije preminuo siromašan, ali...

Zaradio je Diego Armando Maradona (60) desetke milijuna eura za vrijeme svoje nogometne karijere. U stvari je jako teško točno izračunati koliko je 'El pibe de oro', odnosno 'Zlatni dječak', zaradio od ugovora, ali igrao je za Barcelonu i Napoli, kasnije i za Sevillu. U najboljim godinama svoje karijere definitivno je bio najplaćeniji nogometaš na svijetu, a dobar dio novca tada je zarađivao 'ispod stola', posebno u Napulju.

Neke konzervativne procjene govore kako je zaradio najmanje 15 milijuna eura samo od ugovora, a imao je Mali zeleni tih godina i neke vrlo izdašne marketinške ugovore. I nakon odlaska u mirovinu Maradona je, više ili manje uspješno, radio kao trener, a bio je i izbornik Argentine te je 'gauče' vodio na SP-u 2010. godine.

Sigurno je i u trenerskoj karijeri zaradio 'koji milijun', sigurno nije volontirao...

Baš je zato sve iznenadila informacija koju su prenijeli neki engleski mediji kako je na računu Diega Armanda Maradone nakon smrti ostalo 'samo' 75.000 eura! Za standarde današnjih nogometnih zvijezda, El Pibe je bio gotovo siromašan. Stil života skupo ga je koštao.

  • +21
Diego Armando Maradona u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Da, svima je poznato kako je Maradona živio poročno, priznao je kako se u stvari gotovo cijelu karijeru drogirao, kokain je bio njegov 'doručak, ručak i večera', a sve je 'pojačavao' velikim količinama alkohola. Doslovno je za života na drogu, alkohol i razularene partije spiskao desetke milijuna eura! Nasljednici će sigurno biti razočarani, ali to je bio Diego, posrnulo nogometno božanstvo koje su obožavali milijuni diljem svijeta.

>> ŽIVOTNA PRIČA - DIEGO ARMANDO MARADONA Bio je prvo istinsko nogometno božanstvo, obožavali su ga milijuni navijača diljem svijeta, a na kraju su mu presudili droga i alkohol

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI

Maradona nije skrivao svoju 'mračnu stranu', droge i alkohol doslovno su ga uništile. Često je javno govorio o svojim porocima, upozoravao mlade na štetnost, ali on se sam svojih savjeta nije držao. Svaki put se vraćao u još lošijem stanju... Više je puta bio na odvikavanju, klinike za liječenje ovisnosti su mu praktički bile drugi dom, a u posljednjih dvadesetak godina imao je i tri srčana udara... Ovaj posljednji, 25. studenog ove prokleto teške 2020. godine bio je koban.