DOŠAO - OTIŠAO!

Denilson ekspresno pobjegao iz Vijetnama

24.06.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Nekad najskuplji nogometaš svijeta, Brazilac Denilson, otišao je iz Vijetnama nakon prve odigrane utakmice. Razlog odlaska navodno je ozljeda, no čini se da je istina ipak malo drugačija

Premda je dočekan kao kralj, brazilski nogometaš Denilson (31) napustio je Vijetnam nakon što je odigrao samo jednu utakmicu za Hai Phong Cement. Bivši najskuplji nogometaš svijeta napustio je Hanoi zbog ozljede i time šokirao vlasnike kluba, ali i navijače. Denilson je zbog ozljede desne noge propustio prve dvije utakmice, što je izazvalo velike nerede navijača Haia. Navijači su palili stolce i bacali razne predmete na teren, a potom su se sukobili s policijom, zbog čega im je vijetnamski nogometni savez izrekao zabranu putovanja na gostujuće utakmice ove sezone.

Kada je napokon debitirao, Denilson je postigao pogodak već u prvoj minuti te asistirao za drugi gol u pobjedi 3:1. Čelnici kluba bili su oduševljeni njegovom igrom, a teren je napustio uz ovacije navijača.

'Svi smo iznenađeni i šokirani njegovim potezom', poručili su iz kluba, otkrivši da je Denilson dogovorio plaću od 12.000 dolara po utakmici te bonus od 5.000 dolara za svaki pogodak.

Denilson je 1998. godine postao najskuplji nogometaš na svijetu kada je iz Sao Paula preselio u Real Betis za 31.5 milijuna eura. Četiri godine kasnije s brazilskom reprezentacijom je osvojio svjetski naslov, a nakon odlaska iz Betisa 2005. godine njegova karijera je krenula nizbrdo. Igrao je i za Flamengo, Bordeaux, Al Nasr, Dallas, Palmeiras i Itumbiaru.