RAZGLEDNICA IZ AUSTRALIJE

Del Piero o 'bijegu' u Sydney te Tudoru, Bokšiću, planovima…

Bionic
Reading

Iako nikad nije punio naslovnice i imao zvjezdani status, Alessandro del Piero nevjerojatna je konstanta koja je punih 19 godina svim srcem igrala za Juventus. U razgovoru s novinarom tportala otkrio je i razloge zbog kojih je odabrao baš Australiju

S toga nije ni čudo da su ga iz Torina ispratili sa suzama, ali i s velikim oduševljenjem dočekali u Australiji u Sydneyju.

Dolaskom Del Piera njegov FC Sydney 'poduplao' je broj članova, a sjajni talijanski nogometaš, iako u svojoj 39. godini života (rođen je 9. studenoga 1974. godine) s velikom profesionalnošću odrađuje svaki trening, a što nam je potvrdio i Kruno Lovrek, koji s njime dijeli svlačionicu.

'Nevjerojatno je kako se odnosi prema treningu. Prvi je prije svih u svlačionici, među posljednjima odlazi, dnevno trenira po četiri, pet sati, a ovdje ima i privatnog trenera, svog fizioterapeuta. Primjer je svima kako se treba odnositi prema sportu', upotpunio je dojam o jednom od najboljih svjetskih nogometaša naš Lovrek uz čiju smo pomoć napravili intervju s Del Pierom.

Alessandro del Piero i novinar tportala

Simpatični Del Piero na pitanje zašto je odabrao baš Sydney, kada nogometaši njegova statusa i renomea odlaze u bogati arapski svijet, rekao nam je:

'Imao sam puno opcija i nije mi bilo lako izabrati. Dugo, punih 19 godina, bio sam u istom klubu pa mi je bilo teško razmišljati o novoj sredini. Imao sam ponuda i iz SAD-a, Japana i Brazila, ali odabrao sam FC Sydney jer sam procijenio da je on najbolja opcija za nastavak karijere i sada je on moja budućnost', kazao je Del Piero.

Kada smo mu rekli kako je Igor Tudor, jedan od hrvatskih igrača s kojim je dijelio svlačionicu, uvjeren kako će se Alex sigurno vratiti u klub na neku od direktorskih pozicija, sa smiješkom je kazao:

'Ne znam, u ovom trenutku sam koncentriran na Sydney i igre u njemu, jer ne bih želio da netko misli kako sam stigao samo da uzmem novac. Imam ugovor na dvije sezone i sada razmišljam samo o nogometu. Dakle, o karijeri nakon nogometa trenutačno ne razmišljam'.

Del Piero - FC Sydney

Tijekom karijere Del Piero je igrao s brojnim hrvatskim nogometašima, ali i protiv njih. Međutim, kao kakav političar izbjegao je konkretne ocjene.

'Igrao sam s mnogim hrvatskim igračima, koji su, baš kao i svi igrači iz tih krajeva, s prostora bivše Jugoslavije, izuzetno talentirani. Uživao sam u igri s njima, ali i u druženju izvan terena. Teško mi je odabrati najboljeg, jer svih se sjetim sa smiješkom. Kada bih već morao izdvojiti nekog po talentu, onda je to Igor Tudor, kojeg je u karijeri zaustavila ozljeda gležnja', kazao je Del Piero dodavši kako se odlično 'provodio i s Alenom Bokšićem' s kojim je zajedno osvojio titulu prvaka.

'S Alenom sam se odlično provodio, osvojili smo naslov, uzeli smo Interkontinentalni kup. Sretan sam sto sam ga upoznao, mogu samo dodati da je bio izuzetno snažan igrač.'

Posljednja utakmica Del Piera u Juventusu