LEGENDA JUVENTUSA

Del Piero ni sa 37 godina ne razmišlja o mirovini

29.12.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Iako na leđima ima već 37 godina Alessandro Del Piero još uvijek ne razmišlja o nogometnoj mirovini već kuje planove za narednu sezonu

Legendarni napadač talijanskog nogometnog prvoligaša Juventusa Alessandro Del Piero (37) ne razmišlja o prekidu igračke karijere premda je sve izglednije kako mu Juve na koncu ove sezone neće ponuditi novi ugovor.

'Sigurno neću završiti karijeru bez obzira ostao ili otišao iz Juventusa. Za sada su moji planovi vezani jedino za Juve i želim ove sezone osvojiti naslov prvaka. Trenutačno jedino o tome razmišlja,' poručila je legenda torinske 'stare dame'.

Del Piero je u Juventus stigao 1993. iz Padove i do sada je upisao 672 nastupa i zabio 283 gola što ga čini rekorderom kluba i po broju nastupa i po broju golova. Ove sezone uglavnom ulazi s klupe za pričuve i odigrao je 12 susreta, ali se nije upisao među strijelce. Od 1995. do 2008. godine igrao je za talijansku reprezentaciju i ubilježio 91 nastup i 27 pogodaka.

'Želio bi igrati još najmanje deset ili barem pet godina, naravno kada bi tio bilo moguće. Želim se koncentrirati na pozitivne stvari i ne želim razmišljati o mirovini dok me zdravlje još služi,' kazao je Del Piero.