ŠOK TERAPIJA

Davljenik Serie A angažirao Srbina, ljubimca Delija; neprepoznatljiva Rakitićeva Sevilla dobro joj znanog Argentinca

06.10.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Sampdoria je imenovala bivšeg veznjaka Intera i Lazija Dejana Stankovića za trenera do lipnja 2023. s opcijom dodatne godine, priopćio je klub iz Serie A u četvrtak

Stanković (44) je vodio Crvenu zvezdu iz Beograda i napustio je klub u kolovozu nakon dvije i po godine, a bio je pomoćni trener u Udineseu. Sa Crvenom zvezdom je osvojio tri naslova prvaka Srbije i dva nacionalna kupa.

Srbin je imao zapaženu igračku karijeru u Italiji, osvojivši jednu titulu u Laziju i pet u Interu, gdje je također podigao trofej Lige prvaka 2010.

Sampdoria je u nedjelju otpustila Marca Giampaola nakon 0-3 poraza od Monze, čime je genovski klub ostao na dnu ljestvice sa samo dva boda iz osam utakmica. Prva Stankovićeva utakmica bit će subotnje gostovanje u Bologni.

Standings provided by Sofascore

Istovremeno stiže vijest da je Argentinac Jorge Sampaoli imenovan trenerom Seville FC umjesto Julena Lopeteguija, otpuštenog u srijedu, objavio je španjolski klub, koji se nalazi u velikim poteškoćama na početku sezone.

"Sampaoli je potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. i vodit će prvi trening već večeras", stoji u priopćenju kluba.

Sampaoli se vraća na klupu Seville na kojoj je već sjedio tijekom sezone 2016/2017 prije nego što je preuzeo argentinsku reprezentaciju. Ovaj 62-godišnjak bio je bez angažmana otkako je prošlog srpnja napustio Olympique de Marseille.

Standings provided by Sofascore