nba liga

Dario Šarić 'zagrijava' se za novu NBA sezonu, Tony Parker debitirao za Hornetse

29.09.2018 u 10:18

Bionic
Reading

Košarkaši Philadelphije pobijedili su australsku momčad Melbourne United sa 104:84 u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka nove NBA sezone, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić sudjelovao je u pobjedi svoje momčadi sa 12 koševa i tri skoka za 21 minutu provedenu na parketu Wells Fargo Centera...

Prvo ime domaće momčadi bio je centar Joel Embiid koji je ubacio 20 koševa uz 10 skokova, dok je Ben Simmons protiv svojih sunarodnjaka podijelio 14 asistencija te imao po osam koševa i skokova. Markelle Fultz je igrao 23 minute te ubacio 14 koševa. Kod Melbournea najbolji je bio novozelandski centar Alex Pledger s 19 koševa i 13 skokova.

U drugoj sinoćnjoj pripremnoj utakmici Charlotte Hornetsi pobijedili su Boston Celticse sa 104:97, a utakmica je odigrana u Dean Smith Centeru, gdje svoje domaće utakmice igra momčad sveučilišta North Carolina.

  • +14
Dario Šarić Philadelphia '76ers Izvor: Profimedia / Autor: Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Čak sedmorica igrača Hornetsa su imala dvoznamenkasti broj koševa, a strijelce je predvodio Jeremy Lamb s 15 koševa. Prvi put je za Charlotte igrao Tony Parker, koji je za devet minuta imao jednu asistenciju i jedan skok. Jaylen Brown je predvodio strijelce Celticsa s 14 koševa, a u povratničkom nastupu nakon teškog loma noge u prvoj utakmici prošle sezone, Gordon Hayward je za 22 minute postigao 10 koševa (šut 2/7).