Mat Ishbia

Dario Šarić i NBA društvo imaju novog vlasnika; ima 43 godine, a novu igračku platio je čak četiri milijarde dolara!

07.02.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Phoenix Duns, za koju igra i hrvatski reprezentativac Dario Šarić, do kraja će tjedna dobiti novoga vlasnika nakon što je odobrena prodaja kluba milijarderu Matu Ishbiji.

Uz Sunse 43-godišnji Ishbia - koji je rodom iz Detroita - kupit će i WNBA ekipu Phoenix Mercury od dosadašnjeg vlasnika Roberta Sarvera koji je bio prisiljen napustiti klub zbog optužbi za seksualno zlostavljanje desetaka zaposlenica, vikanje i psovanje radnika te korištenje rasističkog rječnika u ophođenju sa zaposlenicima. Uz Sarvera, klub će napustiti i dosadašnji predsjednik Jason Rowley koga se također optužuje za zlostavljanje.

U rujnu je Sarver suspendiran od strane NBA-a kažnjen s 10 milijuna dolara jer je neovisna istraga utvrdila njegovu krivnju.

Nagađa se kako će Ishbia, predsjednik i izvršni direktor tvrtke United Wholesale Mortgage (zajmovi za nekretnine, op.a.), izdvojiti četiri milijarde dolara za Sunse i Mercury. No, njegova ljubav prema košarci traje od malih nogu jer je dugo trenirao košarku, a igrao je i za sveučilište Michigan State

Sunsi su 2021. godine igrali finale NBA doigravanja u kojemu su izgubili od Milwaukee Bucksa sa 2-4, dok su prošle sezone nakon najboljeg omjera u ligaškom dijelu sezone ispali u drugom krugu doigravanja.