gubili 21 koš

New York Knicksi napravili čudesan preokret i šokirali jednu od najboljih NBA momčadi

06.02.2023 u 08:48

Bionic
Reading

Sinoć je u NBA odigrano šest utakmica, a u jednoj od zanimljivijih New York Knicksi su kod kuće, nakon što su nadoknadili zaostatak od 21 koš, pobijedili Philadelphia 76erse sa 108:97

Julius Randle je sa 24 koša, devet skokova i sedam asistencija bio najbolji pojedinac Knicksa, Jalen Brunson je dodao 21 poen i sedam asistencija, dok je Quentin Grimes dodao 13 poena. Evan Fournier zabio je 17 koševa od čega tri ključne trice u zadnjoj četvrtini kada su Knicksi stigli zaostatak od 21 koš.

Sixerse, kojima je prekinut niz od osam pobjeda, predvodio je Joel Embiid sa 31 poenom i 14 skokova, Tobias Harris je ubacio 14 koševa uz deset skokova, a James Harden 12 koševa i 12 asistencija. Nema sumnje kako je ovaj poraz šokirao zvijezde Sixersa jer imali su sve u svojim rukama, a treutačno su četvrta najbolja momčad u ligi.

Orlando Magic su u gostima sa 119-113 bili bolji od Charlotte Hornetsa. Paolo Banchero i Wendell Carter Jr. upisali su double-double za pobjedu Orlanda. Banchero je imao 22 poena i deset skokova, a Carter 20 poena i 12 skokova. Markelle Fultz (16 koševa) i Franz Wagner (14) također su upisali dvoznamenkasti učinak za Magic.

LaMelo Ball je bio najbolji u redovima Charlotte sa 33 ubačaja, a Terry Rozier je dodao 24 poena.

nezgodna ozljeda

Warriorsi ostali bez Stepha Curryja

Zvijezda Golden State Warriorsa Stephen Curry pauzirat će na neodređeno vrijeme zbog ozljede lijevog koljena, objavila je njegova momčad u nedjelju.

Warriorsi su priopćili je magnetska rezonanca potvrdila da je Curry pretrpio "djelomično puknuće gornjih tibiofibularnih ligamenata" u lijevom koljenu, kao i puknuće međukoštane membrane i kontuzije tibije.

Curry bi prema medijskim izvješćima mogao izbivati ​​s terena "nekoliko tjedana", dok su se Warriorsi ograničili na izjavu da on "neće igrati utakmicu u ponedjeljak) i da će detalji o njegovom oporavku biti objavljeni u narednim danima".

Ozlijedio se u subotu u sudaru s igračem Dallas Mavericksa McKinleyjem Wrightom u trećoj četvrtini utakmice koju su dobili Warriorsi.

On je već ove sezone propustio 11 utakmica zbog djelomične dislokacije lijevog ramena, a ova ozljeda gotovo sigurno znači da 34-godišnji Curry neće imati svoj deveti nastup na All-Star utakmici 20. veljače u Clevelandu.

Cleveland Cavaliers su stigli do druge pobjede zaredom prvi put od početka siječnja nadigravši u Indianapolisu sa 122-103 Indiana Pacerse.

Darius Garland ubacio je 24 koša i predvodio svih pet startera s dvoznamenkastim učinkom. Isaac Okoro imao je rekord sezone od 20 koševa, a Donovan Mitchell dodao je 19 za Cleveland. Indiani je ovo 12. poraz u zadnjih 14 utakmica, a njen najbolji pojedinac bio je Myles Turner koji je utakmicu završio sa 27 poena i 10 skokova.

Toronto Raptors su u gostima sa 106-103 svladali Memphis Grizzliese. Pascal Siakam je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi sa 19 koševa, šest skokova i pet asistencija. Scottie Barnes dodao je 16 pogodaka i sedam skokova.

Desmond Bane predvodio je Memphis sa 26 poena, a Jaren Jackson je ubacio 18 koševa uz osam skokova i četiri blokade.

Minnesota Timberwolves su na svom terenu sa 128-98 bili bolji od oslabljenih Denver Nuggetsa koji su igrali bez Nikole Jokića.

Anthony Edwards ubacio je 20 koševa, a D'Angelo Russell dodao je 18 koševa i deset asistencija za Minnesotu.

Timberwolvesi su imali 55,2 posto šuta iz igre, a Nuggetsi 47,9 posto.

Michael Porter Jr. predvodio je sve strijelce Nuggetsa s 22 koša, dok je Christian Braun dodao 19.

New Orleans Pelicans su kod kuće sa 136-104 pobijedili Sacramento Kingse, a predvodio ih je Trey Murphy III s rekordom sezone od 30 koševa.

Pelicansi su igrali bez trojice startera - Ziona Williamsona (tetiva koljena), Brandona Ingrama (upala nožnog prsta) i Jonasa Valanciunasa (upala četvorke) - ali su ipak upisali drugu pobjedu u dvije večeri nakon niza od 10 poraza. CJ McCollum dodao je 24 poena, Willy Hernangomez 22 poena i 16 skokova, a Naji Marshall 17.

Kingse je predvodio Malik Monk sa 16 ubačaja, a Domantas Sabonis je dodao 12 poena i 11 skokova.

Standings provided by Sofascore