OBITELJSKA TRAGEDIJA

Danska reprezentativka u prijenosu uživo u Katru saznala za bizarnu smrt majke, a prije 12 godina oca joj smaknuli talibani

Bionic
Reading

Danska reprezentativka, koja u Katru radi za televiziju ITV kao stručni komentator utakmica SP-a, morala je hitno napustiti zemlju zbog nesretne smrti majke

Ova 34-godišnja napadačica za vijest je saznala dok je imala javljanje uživo nakon remija Danske i Tunisa (0:0) te je odmah napustila studio i otputovala u Dansku.

'Riječi ne mogu opisati ono što osjećam. Izgubila sam najvažniju osobu u svom životu i to se dogodilo tako iznenada i neočekivano. Imala je samo 57 godina. Bila je ratnica koja se borila za svaki djelić svog života. Ona mi nije dala život ne jednom nego dvaput, i sve što ja/mi jesmo je zahvaljujući njoj. Izgubila sam svoj dom i znam da više ništa neće biti isto. Život je nepravedan i ne razumijem zašto baš ona i zašto ovako. Volim te i vidjet ću te opet', dio je izjave utučene Nadim.

Majka joj je nastradala u bizarnoj nesreći dok se vraćala iz teretane. S leđa ju je udario bager, a vozač je nije vidio uz rub ceste dok se micao nadolazećem kamionu, jer je cesta bila uska.

Inače, Nadim to nije prva obiteljska tragedija u životu. Prije 11 godina bila je prisiljena pobjeći iz rodne zemlje Afganistana s majkom i još četiri sestre jer su joj talibani smaknuli oca, generala afganistanske vojske.

Spas je pronašla u Danskoj te je započela nogometnu karijeru, a između ostalog igrala je za ženske klubove Manchester Cityja i PSG-a. Trenutačno je u američkom Racing Louisvilleu. Za reprezentaciju je zasad upisala 103 nastupa, a zabila čak 38 golova.

  • +9
SP u nogometu, Katar 2022: Danska - Tunis, 22.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal