POVRATAK U PROŠLOST

Nijemci su na takav način zadnji put izgubili prije više od 40 godina, a Japanu je to prvo čudo u njihovoj povijesti

Bionic
Reading

Nijemci su izgubili od Japana 2:1, a takav preokret na svjetskim prvenstvima dogodio im se zadnji puta daleke 1978., prije 44 godine

Novo čudo na mundijalu u Katru! Nakon Argentine, još jedan favorit je dobio po nosu već u prvom kolu. Nijemci su poveli golom Ilkaya Gundogana iz penala u 33. minuti nakon što je vratar Shuichi Gonda srušio Davida Rauma. U 75. minuti izjednačio je nakon gužve Ritsu Doan, a potpuni preokret i senzaciju napravio je Takuma Asano golom u 83. minuti.

Znate li kada su Nijemci na SP-u izgubili utakmicu u kojoj su poveli? Trebalo se je vratiti u daleku prošlost, prije više od četiri desetljeća. Bilo je to na SP-u 1978. u Argentini. 'Elf' je tada vodio na poluvremenu protiv Austrije 1:0 da bi na kraju bio poražen 3:2.

Između te utakmice i ove s Japanom, Njemačka je napravila niz od 21 utakmice na SP-ima da je povela i da nije dozvolila preokret nego je pobijedila ili remizirala.

  • +19
SP Katar: Njemačka - Japan Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

S druge strane Japanci su kreirali prvo takvo čudo u svojoj povijesti. Na SP-ima kada su prvi primili pogodak nikada nisu pobijedili sve do sada. U prijašnjih devet navrata upisali su sedam poraza te dva neodlučena rezultata da bi u Katru nokautirali četverostrukog svjetskog prvaka.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal