psk_2

'to je ponos'

Dani Olmo uoči utakmice s Hrvatskom doznao fantastičnu vijest koja ima veze s Modrićem

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 13.06.2024 14:03
  • Objavljeno 13.06.2024 u 14:03
Bionic
Reading

Španjolski izbornik Luis de la Fuente odlučio je da će na Euru u Njemačkoj dres s brojem 10 na leđima nositi Dani Olmo! Velika je ovo čast i ponos za nekadašnju zvijezdu zagrebačkog Dinama

Dani Olmo je izrastao u istinsku zvijezdu, od njega se očekuje da povede Španjolce prema samom vrhu, a sad je nekadašnji veznjak zagrebačkog Dinama dobio izuzetnu čast te će na Euru u Njemačkoj zaigrati u dresu s brojem 10 na leđima!

Jasno je svima o kakvoj se klasi igrača radi jer legendarna je 'desetka' rezervirana samo za najveće, a Dani Olmo je na najboljem putu da to i postane. Zna to jako dobro i španjolski izbornik Luis de la Fuente te je odlučio povjeriti mu tu veliku obvezu koju 'desetka' nosi.

Olmo će tako u službenim utakmicama s brojem 10 debitirati baš protiv 'svoje' Hrvatske u subotu od 18 sati.

'Nositi broj 10 je ponos. Nosio sam ga u mladoj reprezentaciji kad sam bio kapetan. Puno je povijesti u tom broju', rekao je presretni Dani Olmo kojem je najveći igrački uzor - o čemu je puno puta pričao - 'desetka Hrvatske i Reala ' Luka Modrić.

A 'desetku' su u 'furiji' nosili redom velikani, Raul, Fernando Morientes, no najveći je trag ipak ostavio Cesc Fabregas koji je taj dres nosio u osvajanju Eura 2008. i 2012. te Svjetskog prvenstva 2010. godine.

'Cesc nam je donio puno radosti s tim brojem. On ga je najviše nosio u reprezentaciji. Nadamo se da ćemo na ovom Euru moći pružiti radost poput onu kakvu je on nama omogućio', dodao je Dani Olmo, nova 'desetka' španjolske reprezentacije.

Uoči subotnje utakmice i otaranja Eura stiglo je i pitanje o Hrvatskoj. Za njega je to ipak posebna utakmica...

'Da, to je za mene jako posebna utakmica. Odrastao sam u Hrvatskoj koja je moja druga domovina. Tu reprezentaciju predvodi Luka Modrić, moj idol. Njegova najveća vrlina je što je i s toliko godina i trofeja i dalje tako kompetitivan. Vezni red Hrvatske najvažniji je za igru te reprezentacije, ali oni su gledajući ih kao cjelinu kompletna momčad koja nas tjera da budemo fokusirani', kazao je Olmo koji će protiv Vatrenih

  • +15
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Neuruppinu (11.6.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal