nastavlja igrati u lp-a

Dani Olmo uoči nastupa s RB Leipzigom u Ligi prvaka: Idemo sad jednom zauvijek raščistiti tu priču...

19.02.2020 u 09:58

Bionic
Reading

Španjolski nogometni reprezentativac te donedavni igrač zagrebačkog Dinama, Dani Olmo, ove srijede od 21 sat s novim klubom RB Leipzigom, igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Tottenham Hotspura

Španjolski ofenzivac 21-godišnji Dani Olmo, kojeg smo do zimskog prijelaznog roka gledali u dresu zagrebačkog Dinama, i koji je bio glavni oslonac momčadi Nenada Bjelice, ove srijede nastavlja sudjelovanje u Ligi prvaka. Ispalo je tako da je s Dinamom ostao na dnu skupine, odnosno bez tzv. 'europskog proljeća', te je u siječnju prihvatio ponudu RB Leipziga, kluba koji je imao više sreće i znanja od hrvatskog prvaka.

Taj je transfer Dinamu donio 19 milijuna eura, a u budućnosti bi uz razne bonuse te postotak od sljedećeg transfera, trebao donijeti novih desetak milijuna, što će u konačnici biti najveći transfer zagrebačkog kluba.

U vrijeme prijelazog roka pisalo se o interesu brojnih drugih klubova, poglavito Milana, ali i minhenskog Bayerna, koji bi donijeli čak i veću zaradu, ali Olmo se odlučio na klub iz bivše Istočne Njemačke te je u intervjuu za Sportske novosti otkrio važan detalj.

'Idemo sad jednom zauvijek raščistiti tu priču, jer se zaista dosta pisalo o mom transferu. Dakle, onaj dan kad sam upoznao sportskog direktora Leipziga Markusa Kröschea, te kad me zvao trener Julian Nagelsmann, bilo je gotovo. Znao sam da želim otići u Lepzig, niti jedan drugi klub nije me zanimao, baš niti jedan. Leipzig je bio moj izbor i nije postojao niti promil šanse da odem negdje drugdje. Zapravo, ja sam od prvog dana, kad sam saznao da me želi Leipzig, htio doći ovdje. Jako sam sretan što sam došao, Leipzig je pravi klub za mene.

Htio je dodati još nešto:

'Moram se posebno zahvaliti Dinamu, zaista moram. Naime, ja sam im rekao da želim u Leipzig i da ništa drugo ne dolazi u obzir. Dinamo je bio maksimalno korektan i poštovali su moju želju. To je velika stvar i na tome im se zaista zahvaljujem'.

U intervjuu u kojem hvali sturčnost trenera Nagelsmanna i razlike u treninzima, Olmo se biranim riječima govorio o Zagrebu, odnsono usporedio ga s Leipzigom.

'Zagreb je ljepši grad! Zagreb je top grad, ovdje je lijepo, ali Zagreb... Leipzig ima otprilike pola milijuna ljudi, izgleda kao puno manji grad u odnosu na Zagreb. Nema previše života kakav je bio u Zagrebu, ljudi ne sjede previše u kafićima, restoranima'.

Cijeli intervju s Danijem Olmom pročitajte OVDJE.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U Ligi prvaka je bilo i uspona i padova ove sezone za Tottenham (3-1-2), ali je važno reći kako je u svih šest utakmica ispunjen veliki over od 3,5 pogotka

Analizirajući sadašnju situaciju u klubovima koji igraju osminu finala Lige prvaka dobiva se prilično jasna slika po kojoj Tottenham samo čudom može ponoviti ono što je napravio prošle sezone, a to je ulazak u finale Lige prvaka.

I tada je to bilo 'čudo', ali ovaj put bi dodatno podebljali takvo što jer Tottenham ove sezone i ne izgleda kao klub koji može rušiti europske velikane. Od ranije je poznato kako će momčad sve do kraja sezone igrati bez prvog strijelca Harryja Kanea, a na posljednjem susretu (protiv Aston Ville) rame je ozlijedio nominalno drugi najbolji klupski igrač Son kojeg također neće biti u srijedu na terenu.

Koliko je, primjerice, Son bio bitan Tottenhamu u Ligi prvaka pokazuju sljedeće brojke: zabio je devet golova u zadnjih deset susreta u kojima je startao, odnosno, pet pogodaka u sedam posljednjih dvoboja nokaut faze u kojima je startao.

Čak je Tottenham posljednjih tjedana zaredao sa solidnim rezultatima. Poraz nisu osjetili više od mjesec dana (poraz 11. siječnja protiv Liverpoola). Nakon toga Spursi imaju 5-2-0 u Premier ligi i FA kupu.

Od posljednje četiri pobjede čak su tri ostvarili golovima u samoj završnici (Norwich 2-1, Southampton 3-2 i Aston Villa 3-2), dok su "elegantno" pobijedili jedino Manchester City (2-0).

U Ligi prvaka je bilo i uspona i padova ove sezone za Tottenham (3-1-2), ali je važno reći kako je u svih šest utakmica ispunjen veliki over od 3,5 pogotka.

'Ovosezonski rezultati govore mnogo o Leipzigu. Onaj tko se s Bayernom bori za naslov prvaka Bundeslige mora biti sjajna momčad. Puni su energije, pucaju od snage. Ali, znam svoje dečke i znam da Leipzigu neće biti lako s nama. Mi imamo velikih problema. Otpao nam je i Son. Zašto baš on? Ali, ponavljam, ponudit ćemo sve od sebe u ove dvije utakmice', komentirao je trener Tottenhama Jose Mourinho.

Tijekom subote Leipzig je odradio vrlo dobru utakmicu na svom terenu protiv Werdera te je slavio 3:0 čime je prekinuo niz od čak četiri dvoboja bez pobjede. Za momčad koja je u samom vrhu Bundeslige i inače igra odlično već duže vrijeme taj kombinirani niz iz prvenstva i DFB Pokala je velik.

Jer, prije te serije od 360 minuta bez pobjede Leipzig je u domaćim okvirima i Ligi prvaka ostvario 10-3-0. U izjednačenoj skupini Lige prvaka (društvo su mu pravili Lyon, Benfica i Zenit) Leipzig je od starta i slavlja na lisabonskom Luzu (2:1) držao kontrolu i na kraju se zasluženo plasirao u nokaut fazu.

U sezoni 2017./18. Leipzig je ostao treći u skupini Lige prvaka i ovaj plasman u osminu finala sigurno je strašno poticajno dostignuće za ovaj mladi klub i povijesni rezultat za Leipzig. U Ligi prvaka nikome ne treba posebna motivacija, no moguće je da će Leipzig ipak biti posebno inspiriran jer ovo je okruženje i velika scena gdje se Leipzig po prvi puta može pokazati.

Na posljednja tri gostovanja Leipzig ima 0-1-2 (remi kod Bayerna 0:0 te dva poraza kod Eintrachta od 0:2 i 1:3 u prvenstvu i DFB Pokalu).

'Prije svake utakmice sam malo nervozan, ovaj put vjerojatno i više nego obično. Ovo nisu obične utakmice, ali ne želimo od ovoga stvarati bauk. Ulazimo otvoreno u osminu finala, idemo se nadmetati. Ništa neće biti odlučeno u prvom ogledu, a ja imam uistinu veliki respekt prema Mourinhu i njegovoj momčadi jer on je to svojim djelima i zaslužio', rekao je trener Leipziga Julian Nagelsmann.