nadao se, ali...

Dani Olmo s pravom je razočaran; ovakvu odluku najbolji igrač Dinama ipak nije očekivao

02.09.2019 u 06:39

Bionic
Reading

Dani Olmo, nogometaš zagrebačkog Dinama, nije ušao na popis igrača A reprezentacije Španjolske za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. godine, no ponovno je pozvan u mladu U-21 reprezentaciju s kojom je prije dva mjeseca postao europski prvak...

Dani Olmo (21) ofenzivni veznjak Dinama, bio je među 68 igrača koje je izbornik Španjolske uzeo u obzir za nastupe protiv Rumunjske 5. rujna i Farskih Otoka 8. rujna u kvalifikacijama za plasman na Euro 2020. godine.

Izvorni bliski Dinamu i samom Daniju Olmu potvrdili su kako je ta informacija sjajnog Španjolca u redovima 'modrih' posebno obradovala jer se ponadao da će napokon debitirati u dresu 'furije'. No, igrač zagrebačkog kluba na kraju ipak nije osvanuo na konačnom popisu 23 igrača koji su pozvani za navedene dvije utakmice španjolske A-selekcije!

Ta ga je odluka vodećih ljudi španjolskog nogometa navodno razočarala iako je glasnogovornik reprezentacije Španjolske još prošli mjesec napomenuo kako će Olmo teško ući sa šire liste od 68 igrača na završnu od 23...

Kako god bilo, iza Olma je fantastična prošla sezona u kojoj je bio najbolji igrač Dinama, kako u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, tako i u Europskoj ligi gdje su 'modri' bili pravo osvježenje. Nakon toga je Olmo samo nastavio s uspjesima jer je briljirao na Europskom U-21 prvenstvu. U lipnju je mlada reprezentacija Španjolske osvojila Europsko prvenstvo, a Olmo je zabio gol u finalnoj pobjedi 2:1 nad Njemačkom te je bio proglašen najboljim igračem finala. Ujedno je bio izabran i u najbolju momčad prvenstva nakon što je na turniru zabio tri gola i upisao asistenciju.

Sjajne je nastupe nastavio i ove sezone jer je s Dinamom izborio nastup u Ligi prvaka te se s pravom nadao pozivu u A reprezentaciju. Posebice jer je Španjolska vodeća u skupini F, ima sve četiri pobjede (Norveška, Malta, Farski Otoci, Švedska) uz gol-razliku 11:2. U ovom krugu kvalifikacija 'furija' igra 5. rujna u gostima kod Rumunjske, a 8. rujna dočekuje slabašne Farske Otoke i to je bila sjajna prilika da Olmo debitira. A Dani se s pravom nadao... No, izbornik Roberto Moreno 'prepustio' je Danijela Olma Luisu de la Fuenteu, izborniku U-21 reprezentacije.

  • +8
Liga prvaka, 3. pretkolo: Ferencvaros - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Tako je Olmo pozvan za nastupe mlade reprezentacije Španjolske do 21 godine protiv Kazahstana i Crne Gore, pa bi se danas trebao priključiti suigračima na okupljanju. Prva utakmica igra se 6.rujna u Astani, a druga 10. rujna u Alicanteu. Riječ je o kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2021. godine.

Olmo je debitirao za mladu reprezentaciju u listopadu 2018. godine te je od tada nastupio u 10 utakmica. Ali, još uvijek čeka na prvi nastup za A reprezentaciju.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ljetos je Dani Olmo najavio odlazak iz Dinama, ali zagrebački klub mu je, i prije nego što je izboren nastup u Ligi prvaka, ponudio povećanje plaće na oko dva milijuna eura godišnje i produženje ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine. Olmo još nije potpisao, nada se kako će posljednjeg dana prijelaznog roka - a to je danas, ponedjeljak, 2. rujna - možda doći ponuda na koju će 'modri' pristati...