ide na otok?

Dani Olmo odlazi iz Red Bull Leipziga, a Dinamo bi od ovog transfera mogao zaraditi 12 milijuna eura

03.01.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Zimski se prijelazni rok tek zahuktava, a jedna od najvećih zvijezda trebao bi biti nekadašnji igrač Dinama Dani Olmo (24). Španjolski reprezentativac na izlaznim je vratima Red Bull Leipziga, a njegov će transfer napuniti i blagajnu 'modrih'

Španjolski i engleski mediji javljaju kako je Dani Olmo (24) sve bliže odlasku iz Red Bull Leipziga, a njegov bi transfer ove zime mogao porušiti mnoge rekorde.

Naime, navodno je Manchester United poslao ponudu od 60 milijuna eura i čeka se odgovor čelnih ljudi RB Leipziga. Problem? Za Olma je zainteresiran i minhenski Bayern. Aktualni trener Bayerna Julian Nagelsmann vodio je Olma u Leipzigu i vrlo rado bi ga doveo u München. Pitanje je samo kako na njegove želje gledaju tradicionalno štedljivi čelnici kluba...

Kako god bilo, na transferu Danija Olma, kad se on i službeno dogodi, sjajno će zaraditi i zagrebački Dinamo. Podsjetimo, RB Leipzig je Olma u siječnju 2020. godine platio oko 29 milijuna eura, a 'modri' su na ime raznih bonusa (broj odigranih utakmica, plasman u Ligu prvaka...) do sada zaradili još nekoliko milijuna eura.

No, prava se zarada krije u Olmovom sljedećem transferu, onom iz Red Bull Leipziga jer Dinamo polaže pravo na čak 20 posto od tog posla. Pa bi, ako ga 'bikovi' prodaju za 60 milijuna eura, u Maksimir 'sletjelo' dodatnih čak 12 milijuna eura!

Realnost je takva da RB Leipzig teško može zadržati Olma u svojim redovima, možda se mogu još malo 'natezati' i za njega dobiti više od 60 milijuna eura, no on će sigurno karijeru nastaviti u nekom većem i trofejnijem europskom klubu. Za sada se čini da je najbliži Manchester Unitedu, no prijelazni je rok tek započeo, a na Maksimiru svi (bez obzira kojoj struji u borbi za vlast pripadaju) navijaju da Leipzig Danija Olma proda za što veći iznos.