zna se i zašto

Nova drama na Maksimiru; Dinamo je na završne pripreme krenuo bez svog kapetana, Arijan Ademi morao je ostati u Zagrebu...

03.01.2023 u 10:41

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama danas nastavljaju pripreme za nastavak sezone, a završni će dio brušenja forme 'modri' od 3. do 12. siječnja odraditi u Rovinju. No, trener Ante Čačić ne može računati na dva izuzetno važna igrača jer su u Zagrebu ostali kapetan Arijan Ademi i Josip Mišić

Igrači Dinama okupili su se u ponedjeljak na Maksimiru i odradili prvi trening u 2023. godini. 'Modrima' su se priključili i brončani reprezentativci iz Katra - Dominik Livaković, Josip Šutalo, Mislav Oršić i Bruno Petković, a ostatak momčadi dočekao ih je uz veliki pljesak, tortu, čestitke i majice za uspomenu.

Dinamo danas započinje završne pripreme za proljetni dio sezone, a momčad trenera Ante Čačića do 12. siječnja odradit će ih u Rovinju.

Put Istre su tako krenuli golmani Dominik Livaković, Ivan Nevistić, Danijel Zagorac i Faris Krkalić te igrači Sadegh Moharrami, Daniel Štefulj, Boško Šutalo, Josip Šutalo, Rasmus Lauritsen, Luka Ivanušec, Bruno Petković, Martin Baturina, Mahir Emreli, Petar Bočkaj, Stefan Ristovski, Robert Ljubičić, Josip Drmić, Marko Brkljača, Kevin Theophile-Catherine, Marko Bulat, Gabriel Rukavina, Dino Perić, Luka Menalo, Dario Špikić i Mislav Oršić.

Čačić je prvoj momčadi priključio i tri mlada igrača, pa će prvi put na zimskim pripremama sa seniorima biti Luka Lukanić, Luka Vrbančić i Jakov Gurlica.

Problem? Svi su se iznenadili jer na popisu putnika koji će odraditi završne pripreme nema dva izuzetno važna igrača - kapetana Arijana Ademija i Josipa Mišića!

Svi su odmah pomislili kako na Maksimiru ne može bez drame, no iz kluba su pojasnili kako Ademi i Mišić nisu na popisu jer su - bolesni. Shrvala ih je viroza/gripa koja hara ovih tjedana, pa će dečki ostati u Zagrebu dok ne ozdrave. Ako se u međuvremenu oporave, Ademi i Mišić će se priključiti momčadi u Rovinju.

'Modri' će na pripremama odraditi dvije utakmice, u nedjelju 8. siječnja s još uvijek nepoznatim protivnikom, dok će 12. siječnja snage odmjeriti s Celjem. Drugi dio sezone u SupereSport HNL-u Dinamo nastavlja u subotu 21. siječnja kad na Maksimir od 17.30 sati stiže posljednja momčad lige Gorica.

Standings provided by Sofascore