bit će prometno

Dani Olmo odlazi iz Dinama, ali nije jedini: Na Maksimiru slijedi prava čistka, posebno u napadačkoj liniji

25.12.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Dinamo bi mogao u nastavak prvenstva ući s bitno drugačijom ekipom od one koja je igrala u prvom dijelu

Dinamo nije uspio još jednom prezimiti u Europi, ali iza 'modrih' je sjajna polusezona. Nakon prvog dijela trener Nenad Bjelica najavio je neke promjene u momčadi. Jednostavno je previše igrača za natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi i u Kupu pa će neki morati otići na posudbu, a neki će vjerojatno i ostvariti transfer.

'Sretan jer sam igrao Ligu prvaka s Dinamom, ali moj ciklus u Hrvatskoj sada je završio. Želim napraviti novi korak u karijeri i nastaviti se razvijati', poručio je Dani Olmo u razgovoru za Jugones i tako najavio svoj odlazak ove zime.

No, Olmo nije jedini koji bi mogao otići na nadolazećem prijelaznom roku. Predsjednik nogometnog kluba Osijek Ivan Meštrović je u razgovoru za tjednik Max izjavio kako bi u svojem klubu volio vidjeti Lovru Majera koji se nije skroz uspio nametnuti, što zbog velike konkurencije u Dinamu, što zbog ozljeda.

Teško je vjerovati da će Dinamo prodati Majera koji ima neosporan talent i mogao bi igrati veliku ulogu u budućnosti, ali posudba možda ne bi bila nemoguća. S druge strane, odlaskom Olma ipak bi se dobilo više prostora u veznom redu za igrače poput Majera pa možda i odluči ostati i boriti se za svoje mjesto u ekipi.

Posebna gužva nastaje u napadačkoj liniji 'modrih'. Bruno Petković ostaje u Dinamu barem do ljeta, osim ako na njegovu adresu sleti ponuda koju je nemoguće odbiti. Uz Petkovića, od onih pravih, klasičnih napadača, tu su i Komnen Andrić i Sandro Kulenović koji se vraćaju nakon ozljede i Mario Gavranović koji je pao u drugi plan.

Napadačku liniju čine još i Mislav Oršić i Atiemwen, iz Istre 1961 se vraća Mario Ćuže, a na vrata prve ekipe kuca i Antonio Marin. Jasno je da ne mogu svi dobiti priliku za igru pa je moguće da će dio igrača ipak napustiti klub. Ćuže, Marin i Kulenović bi mogli na posudbe kako bi do ljeta skupili više minuta. Mladi su i za njih ima vremena.

Mario Gavranović se bori za poziv u švicarsku nogometnu reprezentaciju s kojom želi na Europsko prvenstvo 2020. godine. Ugovor s Dinamom mu vrijedi do 2021. godine, ali kako ne igra previše, mogao bi ove zime otići iz kluba kako bi dobio veću minutažu uoči Eura.

Komnen Andrić mogao bi također na posudbu, posebno ako u klubu ostane netko od mlađih igrača iz trojca Ćuže, Marin i Kulenović. Spominju se Varaždin i Inter Zaprešić iz kojeg je i stigao u Dinamo, a tu je i Istra. Niti jedan od klubova nije Dinamu direktni konkurent u borbi za vrh, a srpski napadač bi tamo dobio potrebnu minutažu i vratio se u formu.

Atiemwen je Gorici plaćen 2,65 milijuna eura, ali u Dinamu se nije iskazao. Prilike dobiva sve rjeđe pa bi i on mogao otići iz kluba, ili na posudbu ili trajno. Zimski prijelazni rok sve je bliže, a jasno je jedino da 'modri' neće s istom ekipom u nastavak prvenstva. Najprije slijedi provjetravanje svlačionice, a onda možda i pokoji dolazak.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…