komplimenti ŠPANJOLCU

Zvijezda Dinama Dani Olmo o ovom pozivu iz Španjolske maštao je cijelog života

14.08.2019 u 14:30

Bionic
Reading

Odlični Dinamov veznjak, Dani Olmo, koji posljednjih mjeseci igra na visokom nivou, što u 'modrom' dresu, što u dresu španjolske U-21 reprezentacije, ove je srijede dobio još jedno veliko priznanje

Dani Olmo kao 16-godišnji dječak stigao je u Zagreb, kako bi se nogometno razvijao. Jer procjena je bila da bi se bolje razvijao u 'malenom' Dinamu nego velikoj Barceloni.

A s obzirom da je dugi niz godina živio u Hrvatskoj, pojavila se opcija da Olmo dobije i hrvatsko državljanstvo odnosno s godinama i pravo nastupa u hrvatskoj reprezentaciji.

>> Mađarski mediji nisu štedjeli Ferencvaros, a onda je trener Rebrov rekao najveću istinu o igri Dinama

Doduše, kada je ta priča postala puno ozbiljnija, krajem prošle godine, na adresu mu je stigao poziv u španjolsku U-21 reprezentaciju. I ako je do tada postojao i promil izgleda da uzme hrvatske papire, nakon tog poziva postalo je kristalno jasno da Dani Olmo neće zaigrati za Hrvatsku.

  • +8
Liga prvaka, 3. pretkolo: Ferencvaros - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

S tim svojim nastupima u mladoj reprezentaciji, ali i s Dinamom u Europskoj ligi, Olmo je dobio poziv i Luisa Enriquea, tadašnjeg izbornika A selekcije, da se priključi treninzima najbolje španjolske vrste.

Tijekom ljeta, Olmo je sa španjolskom U-21 reprezentacijom stigao do naslova na Euru, a u finalu protiv Njemačke čak je zabio i pobjednički gol.

Svi ti nastupi, pa i ovaj s Dinamom protiv Ferencvarosa, očito su praćeni u Španjolskom nogometnom savezu, pa je tijekom srijede na adresu Dinama stigao pretpoziv za rujanske oglede u kvalifikacijama za Euro 2020. Prvo 5. rujna protiv Rumunjske, a onda i 8. rujna protiv Farskih Otoka.

Hoće li ga Robert Moreno, trenutni izbornik Španjolske uistinu i koristiti u tim utakmicama, odnosno zadržati na 'pravom' popisu, znat će se 30. kolovoza, kada će biti objavljen i konačni popis.

Ukoliko se taj pretpoziv pretvori u poziv, sigurni smo da će cijena Olmu porasti za još koji postotak. Ako u međuvremenu, već ne promijeni zagrebačku adresu s nekom inozemnom.

Podsjetimo, ovog ljeta pojavile su se priče da bi Olmo mogao blagajnu zagrebačkog kluba napuniti s barem 25 milijuna eura, čime bi postao vlasnikom najvećeg transfera u klupskoj povijesti.

Najveći transferi Dinama u povijesti

  • Marko Pjaca 2016./'17. iz Dinama u Juventus (23 mil. €)
  • Luka Modrić 2008./'09. iz Dinama u Tottenham (21 mil. €)
  • Eduardo da Silva 2007./'08. iz Dinama u Arsenal (13,5 mil. €)
  • Filip Benković 2018./'19. iz Dinama u Leicester (13 mil. €)
  • Marko Rog 2017./'18. iz Dinama u Napoli (13 mil. €)
  • Vedran Ćorluka 2007./'08. iz Dinama u Manchester City (13 mil. €)
  • +3
Euro U-21, finale: Španjolska - Njemačka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.