nema promjene

Dallas Cowboysi su petu godinu zaredom najvredniji klub na svijetu, u TOP 5 su Barcelona i Real Madrid

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 07.05.2021 22:44
  • Objavljeno 07.05.2021 u 22:44
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: ANDY LYONS / Getty images / Profimedia

Financijski magazin Forbes u petak je objavio svoju godišnju listu najvrednijih sportskih klubova na svijetu, a petu godinu zaredom na vrhu te ljestvice nalazi se NFL momčad Dallas Cowboys

Forbes Dallas Cowboyse procjenjuje na 5.7 milijardi dolara, što je 3.6 posto veća vrijednost od one prošlogodišnje. Drugo mjesto na Forbesovoj listi drži bejzbolska MLB momčad New York Yankees procijenjena na 5.3 milijarde dolara, slijedi košarkaška NBA momčad New York Knicks s vrijednosti od 5 milijardi dolara, a prvih pet zatvaraju španjolski velikani Barcelona s 4.76 milijardi i Rael Madrid s 4.75 milijardi dolara.

Prema Forbesu, vrijednost 50 najvrednijih sportskih klubova na svijetu porasla je za 11 posto u odnosu na lani usprkos pandemiji koronavirusa zbog koje se već više od godinu gotovo sva natjecanja održavaju bez gledatelja, a to se objašnjava sve bogatijim ugovorima o televizijskim pravima.

Na Forbesovoj listi 50 najbogatijih klubova na svijetu najviše je onih iz NFL-a, čak 26, slijede NBA i nogomet sa po devet, dok je šest klubova iz MLB-a.